Η ελληνοποίηση και οι ακαδημίες

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στην αναβάθμιση των ακαδημιών στοχεύει ο μεγαλομέτοχος του ΑΡΗ

Το πλάνο για τον ΑΡΗ της επόμενης μέρας έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και περιλαμβάνει αρκετούς άξονες, μέσα από τους οποίους θα έρθει και η αλλαγή επιπέδου στην ομάδα.

Βεζένκοφ, Ευρώπη, μεταγραφές είναι λογικό να βρίσκονται στο προσκήνιο, υπάρχουν όμως και άλλοι στόχοι που έχουν τεθεί και αποτελούν προσωπικά «θέλω» του Νίκου Λάσκαρη και όχι μόνο. 

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της νέας σεζόν, άποψη που εστερνίζεται και ο Δημήτρης Πρίφτης. Εκεί όμως που ο Λάσκαρης θέλει να δοθεί ιδιαίτερη βάση, είναι στο κομμάτι των ακαδημιών της ομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δηλώνει λάτρης του μοντέλου ανάδειξης ταλέντων και θέλει να δει σε πλήρη εφαρμογή στον Αρη, ώστε η ομάδα να αναδείξει στο μέλλον και άλλους παίκτες όπως ο Βεζένκοφ ή ο Παπανικολάου και γιατί όχι, να «χτίσει» πάνω σε αυτούς, με αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη για την ίδια. Υπέρ αυτού του μοντέλου είναι φυσικά και ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος επί σειρά ετών θήτευσε στις ακαδημίες και αποτελούν από τα κύρια μελήματα του.

Προτεινόμενα Άρθρα