Πρόκειται για ήττα του… μυαλού

από AllAboutARIS

Οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια αλλά στην περίπτωση της ήττας του ΑΡΗ στην Λιθουανία από την Νεπτούνας αυτό δεν φτάνει για να καταλάβεις πως το +7 γίνεται -6 μέσα σε 180 δευτερόλεπτα. Τα μαθηματικά δεν μετράνε γιατί πρόκειται για ήττα του… μυαλού.

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε σε μία βραδιά με πολλά προβλήματα, αστοχία, να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Να προηγείται με 56-63 στο 37ο λεπτό και να έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Αλλά αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε και ο πιο φανατικός φίλαθλος της Νεπτούνας. Ο Ουότερς χάνει την μπάλα, στην επόμενη επίθεση ο Μούρτος κλείνεται και κάνει μία πάσα στην άλλη πλευρά του γηπεδού, η οποία καταλήγει στους Λιθουανούς, ο Ουάιτ χάνει ένα ανοιχτό τρίποντο και έτσι ο αγώνας χάθηκε. Ο ΑΡΗΣ δεν είχε “καθαρό μυαλό” και μοιραία έχασε.

Από στατιστικής πλευράς οι “κίτρινοι” είχαν καλά ποσοστά σε βολές με 10/12 και 83.3% αλλά και στα δίποντα με 17/30 και 56.7%, αλλά τραγικοί στα τρίποντα με 8/31 και μόλις 25.8%. Πήραν 36 ριμπάουντ (27-9) έναντι 38 της Νεπτούνας ενώ έίχαν περισσότερες ασίστ (11 έναντι 10), ισοπαλία στα λάθη με 17 και έχασαν στα κλεψίματα με 9 έναντι 11.

Προτεινόμενα Άρθρα