"Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο είναι σεβαστό"

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Η αναφορά του Μπερτομέου για τις ελληνικές ομάδες που θα ήθελαν στο Eurocup

Σ’ ερώτηση σχετικά με το Eurocup της επόμενης χρονιάς, ο Τζόρντι Μπερτομέου: «Είναι φυσικό να εστιάζουμε στη Euroleague, αλλά κι οι δύο διοργανώσεις θα είναι στην περίμετρο που παρουσιάσαμε. Έχουμε ήδη ομάδες για την επόμενη σεζόν και συζητάμε με τις χώρες για τις υπόλοιπες θέσεις. Υπάρχουν κι ομάδες που ζητούν τη συμμετοχής τους στο Eurocup. Η μοναδική διαφορά είναι πως οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί θα είναι σε σειρά best of three (σ.σ. στις τρεις νίκες) όπως κι ο τελικός. Τα έσοδα θα έρχονται από την αγορά και θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα των ομάδων».

«Η κατάσταση αυτή υπάρχει 10 χρόνια. Η ελληνική λίγκα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο όπως το παρελθόν, επομένως ο μοναδικός τρόπος για κάποια άλλη ομάδα είναι μέσω το Eurocup. Ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να παίρνει ρίσκα κι οι δικές μας διοργανώσεις έχουν σταθερότητα. Υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου και στο Eurocup. Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο είναι σεβαστό, ωστόσο η προοπτική υπάρχει αλλού», απάντησε ο Τζόρτντι Μπερτομέου σχετικά με τις άλλες ελληνικές ομάδες, εκτός των «αιωνίων».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπάρχουν πολλές φήμες κι ακούγονται πολλά. Εμείς δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Η FIBA θέλει να είναι πιο δραστήρια στις διοργανώσεις των ομάδων. Είναι καλό. Όποιος δουλεύει για το μπάσκετ είναι καλό. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να τους βοηθήσουμε», τόνισε ο Μπερτομέου κι ο Άνταμ Κέλι τόνισε πως στο μέλλον βλέπει τη Euroleague με τη FIBA μαζί.

Σ’ ερώτηση σχετικά με τις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων μέσα στη σεζόν, ο ισχυρός άνδρας της Euroleague, είπε: «Πιστεύω θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και θα συζητήσουμε αυτό όπως κι άλλα θέματα. Θα βρούμε λύση. Οι Εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι. Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε ν’ απογοητεύσουμε τους φιλάθλους. Υποστηρίζουμε τις Εθνικές αλλά πολλοί καλοί παίκτες δεν θα είναι εκεί. Πρέπει να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε κοινές θέσεις για το καλύτερο. Αλλά σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε είναι δεδομένο πως den συμβαδίζει με τις Εθνικές κι αν τελικά υπάρξουν οι αγώνες, τότε οι Εθνικές θα παίζουν χωρίς τους παίκτες της Euroleague».

Προτεινόμενα Άρθρα