Η ώρα του ψηλού

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πηγαίνει το Σάββατο στην έδρα της Κηφισιάς για να κάνει το 2-0 στην σειρά και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι-οφ, αλλά για να πετύχει τον σκοπό του θα χρειαστεί σε καλή κατάσταση και τον Τζαμέλ Χάγκινς.

Ο Αμερικάνος center στο ματς στο Παλέ, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό τελειώνοντας τον αγώνα με 2 πόντους (1/6 δίποντα, 0/2 βολές) και 2 ριμπάουντ. Το Σάββατο, οι “κίτρινοι” θα χρειαστούν την συμβολή του ψηλού τους, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στα ριμπάουντ, προκειμένου να επιτεύξουν τον στόχο τους και να φύγουν με το “διπλό”.

Υπερτερεί στα σημεία 

Όταν ο Χάγκινς είναι στο παρκέ, απέναντί του έχει κυρίως τον Ντάστιν Χογκ. Ο Αμερικάνος της Κηφισιάς μπορεί να είναι ογκωδέστερος από τον παίκτη του ΑΡΗ, αλλα μειονεκτεί σε ύψος, κάτι που σημαίνει πως κοντά στο καλάθι, ο ψηλός των “κιτρίνων” έχει τον πρώτο λόγο.

Όταν στο παρκέ βρίσκεται ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Χάγκινς μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του και να “χτυπήσει” στα πόδια τον πολύ ψηλότερο, αλλά αργό Έλληνα center. Σε αυτό το κομμάτι, καλή δουλειά πρέπει να γίνει και από τους περιφεριακούς του ΑΡΗ, οι οποίοι θα πρέπει να “διαβάσουν” το πλεονέκτημα του συμπάικτη τους έναντι των αντίπαλων ψηλών και να τον τροφοδοτήσουν σωστά.  

Προτεινόμενα Άρθρα