Αυτά θα στερηθεί στα πλέι-οφ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα πορευτεί στην συνέχεια των πλέι-οφ χωρίς τον Τζαμέλ Χάγκινς, και ο Δημήτρης Πρίφτης πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει εκ των έσω το κενό του Αμερικάνου center.

Ο ψηλός των “κιτρίνων” υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι-οφ. Από την στιγμή που ο Χάγκινς δεν θ’ αγωνίζεται, ο ΑΡΗΣ αυτόματα χάνει 9,74 πόντους, 5,26 ριμπάουντ και 1,22 μπλοκ από το παιχνίδι του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως είναι φυσικό το βάρος θα πέσει, κατά κύριο λόγο, στον Βασίλη Σίμτσακ και τον Τζέικ Κόεν. Με τον Σίμτσακ στο “5”, ο Αυτοκράτορας γεμίζει με δύναμη την ρακέτα του, είναι πιο ισχυρός αμυντικά, αλλά ο έμπειρος center δεν έχει την αθλητικότητα του Χάγκινς και τα τελειώματα του Αμερικάνου στην επίθεση. Από την πλευρά του ο Τζέικ Κόεν, θ’ αναγκαστεί να παίξει κατά συνθήκη στο “5”. Ο ισραηλινός ναι μεν έχει το μέγεθος για να παίξει center, αλλά υστερεί στην δύναμη που απαιτεί η θέση. Με τον Κοέν στο παρκέ, οι “κίτρινοι” έχουν ακόμη μία αξιόπιστη λύση από την περιφέρεια, αλλά ο Ισραηλινός θα χρειαστεί ν’ αλλάξει επιθετικό “προσανατολισμό” και να δώσει τι περισσότερες μάχες του στο χαμηλό ποστ.

Ελλείψει του Χάγκινς, δεν αποκλείεται ο κόουτς Πρίφτης να παίξει ανά διαστήματα και με κοντά σχήματα. Λογικά, ο χρόνος συμμετοχής του Σλάβεν Τσούπκοβιτς θ’ αυξηθεί και με τον Σέρβο στο “4” μπορεί ν’ ανέβει στο “5” ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος λόγω σωματοδομής και αθλητικών προσόντων μπορεί ν’ ανταποκριθεί για κάποια λεπτά ως center.

Προτεινόμενα Άρθρα