«Πρόκληση να πάμε στο Ρίο»

από AllAboutARIS

«Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα»

Μετά από μια άκρως πετυχημένη όσο και κουραστική σεζόν στην ACB με τη Μούρθια, ο Φώτης Κατσικάρης χωρίς ανάσα ετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις της Εθνικής.

«Μερικές φορές δεν χρειάζεσαι ξεκούραση. Είμαι μια χαρά και δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα και η πρόκληση για μας είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν τα καταφέρουμε θα είναι το καλύτερο, κάτι που ήθελα πάντα στην καριέρα μου, να οδηγήσω τη χώρα μου σε μία διοργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε ιστοσελίδα της Μούρθια.

Όσο για τον υπολογισμό της σεζόν με τη Μούρθια, που ήταν έβδομη στην ACB και αποκλείστηκε με 2-1 από τη Ρεάλ στον πρώτο γύρο των playoffs, είπε: «Κάναμε μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν και είμαι περήφανος. Γράψαμε ιστορία και ο σύλλογος έκανε ένα γιγάντιο βήμα προόδου. Αν η ομάδα θέλει να ανταποκριθεί να παίζει στην ACB και στην Ευρώπη, θα πρέπει να ενισχυθεί».

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του είπε: «Το συμβόλαιό μου λήγει, αλλά φυσικά το πρώτο που θα κάνω θα είναι να μιλήσω με τη Μούρθια. Είναι η πρώτη μου επιλογή. Θα πρέπει όμως να μιλήσουμε με τη διοίκηση για να δούμε ποιες είναι οι σκέψεις της και πώς θα δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα