Προβλημάτισε, αλλά κέρδισε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κορυφαίος και ανίκητος κάτω από το καλάθι ο Βασίλης Καββαδάς

Μέτριος μεν, νικητής δε. Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με το δεξί τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, επικρατώντας της Ελιος Ντομζάλε εκτός έδρας με 62-54, για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. 

Η ομάδα του Πρίφτη ναι μεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε αλλά γενικότερα η εικόνα της ήταν κακή απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και με την ομάδα να δείχνει ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα. 

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν για μία ακόμη φορά πολύ κακή εικόνα στην επίθεση και ειδικά στα τρίποντα. Ο Καββαδάς ήταν ο κορυφαίος και εκείνος που διασώθηκε, ενώ απογοητευτικός ήταν ξανά ο Μαρμπλ που ακόμα ψάχνεται.

Ο αγώνας

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Μαρμπλ, Κάμινγκς, Ντραγκίσεβιτς και Μπάκνερ. Οι δύο τελευταίοι ήταν και εκείνοι που… τράβηξαν στην αρχή το σκοράρισμα, όταν στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες.

Η ομάδα του Πρίφτη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της κάτω από το καλάθι και προηγήθηκε με 0-5, σημείο στο οποίο άρχισε να… παίρνει μπρος η Ντομζάλε και να μειώνει στον πόντο (4-5) με δύο βολές του Λέλιτς. Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ δεν έχασε το προβάδισμα και παρέμεινε μπροστά στο σκορ, παίρνοντας βοήθειες από τον Ζάρα που είχε 5 πόντους στην πρώτη περίοδο και συνεχίζοντας να… ταΐζει τον Καββαδά, για ξεφύγει με 12-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο. Η Ντομζάλε άρχισε να παίρνει πόντους από τα 6,75 και ισοφάρισε για πρώτη φορά, 22-22, στο 14′ . Πάλι όμως ο Καββαδάς φώναξε «παρών», έστησε το δικό του… πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα και με οκτώ συνεχόμενους πόντους κράτησε τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ με 27-30, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι Αμερικανοί πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τον ΑΡΗ. Πέντε γρήγοροι πόντοι του Μαρμπλ (31-35) και δύο back to back τρίποντα του Κάμινγκς (31-41στο 25′) έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό για τον ΑΡΗ.

Με τέσσερις πόντους από Κέισι και Κάρι η Ελιος προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά (35-41) αλλά Μπάκνερ και Κάμινγκς την ανέβασαν ξανά στο +10 στο 27′. Οι δύο Αμερικανοί συνέχισαν να απειλούν από μακριά τον ΑΡΗ, ο οποίος με την επιστροφή του Καββαδά στο παρκέ, πήγε τη μπάλα ξανά κάτω από το καλάθι και στο τέλος της 3ης περιόδου ήταν μπροστά με 42-49.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο γνωρίζοντας πως τα πάντα θα κριθούν σε αυτήν. Ισως για αυτό και τα πολλά λάθη στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ στο 36′ να είναι 2-5 (44-53). Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από το τρίποντο-μαχαιριά του Ντραγκίσεβιτς 01:20 πριν το τέλος, όταν το σκορ έγινε 47-60, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε στο παιχνίδι. 

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 27-30, 42-49, 54-62.

ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ: Μόκνικ 6, Κούζλινκ 3, Κάρι 13, Λέλιτς 8, Γκόρνιακ 2, Ατανάσκοβιτς, Κέισι 12, Μπόλτσινα 10, Βότσινα

ΑΡΗΣ: Μάρμπλ 5, Ξανθόπουλος 6, Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Κάμινγκς 11, Ζάρας 5, Μούρτος 1, Μπάκνερ 9, Καββαδάς 16, Ντραγκίσεβιτς 9

Προτεινόμενα Άρθρα