Έρχονται και παίζουν

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα προβεί σε αντικατάσταση ορισμένων παικτών, σε μια προσπάθεια που κάνει να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα. Βάσει κανονισμού ο παίκτης (ή οι παίκτες) που θα έρθει θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Basketball Champions League.

Ο κανονισμός της FIBA, για ομάδες που ξεκίνησαν από την φάση των ομίλων του Basketball Champions League, προβλέπει ότι μπορούν ν’ αλλάξουν έως και τέσσερις παίκτες του ρόστερ τους από τις 15/10 2016 έως τις 24/02/2017.

Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, μία ομάδα μπορεί να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο ρόστερ της από την επόμενη της έναρξης του Α΄ γύρου της κανονικής περιόδου έως και την προηγούμενη ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου.

Αναλυτικά τα όσα προβλέπει ο κανονισμός:

«Κάθε Κ.Α.Ε δικαιούται να προβεί σε αλλαγή/αντικατάσταση των άνω αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών (είτε των αρχικά προσληφθέντων είτε των προσληφθέντων κατά συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού) ανεξαρτήτως κατηγορίας, οι οποίες μπορούν να αναφέρονται στον ίδιο καλαθοσφαιριστή (θέση) υπό τον ανωτέρω αριθμητικό περιορισμό και οι οποίες θα είναι κατά μέγιστο αριθμό τρεις (3) από την επόμενη της έναρξης του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ημέρα έως και την προηγούμενη ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του ίδιου Πρωταθλήματος και κατά μέγιστο αριθμό δύο (2) από την επόμενη της λήξης του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του άνω Πρωταθλήματος ημέρα έως και την προηγούμενη της έναρξης της φάσης των play-offs του ίδιου Πρωταθλήματος ημέρα. Η μη άσκηση του ανωτέρω δικαιώματος, εκ μέρους των Κ.Α.Ε, κατά τις ρητά οριζόμενες προθεσμίες, συνεπάγεται την έκπτωσή τους από αυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα