Ψυχή και αποτελεσματικότητα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ σήμερα απέναντι στην Μπάνβιτ είχε δύο στοιχεία που του έλειψαν από τα προηγούμενα κρίσιμα ματς. Πάθος και αποτελεσματικότητα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κίτρινους», καθώς η Μπάνβιτ μπήκε δυνατά στο παρκέ και κατάφερε να πάρει από νωρίς διψήφια διαφορά στο σκορ. Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι με καλή άμυνα στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι.

Στην επανάληψη, ο ΑΡΗΣ συνέχιζε να παρουσιάζει αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ και το μαρκάρισμα του Βίντμαρ, γεγονός που έδινε την δυνατότητα στην Μπάνβιτ να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ. Στην επίθεση τα πράγματα πήγαιναν καλά για τους «κίτρινους», οι οποίοι είχαν σε καταπληκτική κατάσταση τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, διατηρώντας σ’ επαφή με το σκορ την ομάδα του.

Στην τελευταία περίοδο, με το ματς στην κόψη του ξυραφιού, η άνοδος του Κάμινγκς παρέσυρε και τους υπόλοιπους σε πιο γρήγορο τέμπο. Ο Μπάκνερ ανέβασε απόδοση κερδίζοντας στο τέλος τις μάχες σε άμυνα κι επίθεση από τον Βίνταμρ, Μαρμπλ και Τζένκινς συνδέθηκαν με το καλάθι όποτε χρειάστηκε, βοηθώντας την ομάδα τους να διατηρηθεί σε θέση οδηγού. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, συνετέλεσαν στο να φτάσει η ομάδα στη νίκη, μια νίκη που της αναπτερώνει την ψυχολογία.

Προτεινόμενα Άρθρα