«Ανέβηκε» στο Νο8 στo MVP Ranking ο Αντετοκούνμπο (vids)

από AllAboutARIS

Ανέβηκε δυο θέσεις ο Έλληνας άσσος

Ο Έλληνας φόργουορντ πραγματοποιεί «μαγική» σεζόν και φυσικά βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ. Στα νέα MVP Rankings  Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβασε δύο θέσεις και από το Νο10 βρίσκεται στο Νο8.

Αναλυτικά τα πρόσφατα MVP Rankings του ΝΒΑ:

1. ΤΖΕΪΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ

Από το Νο2 της περασμένης φοράς ανέβηκε στην κορυφή. Ο φόργουορντ των Ρόκετς πέτυχε το τέταρτο triple double και η ομάδα του έφτασε τις 8 σερί νίκες όταν επικράτησε των Κινγκς κάτι που έχει να πετύχει από το 2014. Στα τελευταία πέντε ματς έχει 23 πόντους, 12.2 ασίστ και 8.6 ριμπάουντ. 

2. ΡΑΣΕΛ ΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ

Έπεσε από την κορυφή αφού ο γκαρντ των Θάντερ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

3. ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Ο φόργουορντ των Καβαλίερς έχασε κάποια παιχνίδια την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα νούμερα που πρόλαβε στα τελευταία πέντε ματς (29.8 πόντοι, 8.3 ασίστ, 7.3 ριμπάουντ) που έπαιξε ήταν εντυπωσιακά και τον ανέβασαν μία θέση. 

4. ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Ο Ντουράντ περνάει μία μέτρια εβδομάδα αφού το ποσοστό του στα σουτ έχει πέσει στο 45.2%. Ο Ντουράντ βέβαια στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις των Ουόριορς μετρά 21.2 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ. 

5. ΚΑΟΥΑΪ ΛΕΟΝΑΡΝΤ

Έμεινε στην ίδια θέση ο περιφερειακός των Σπερς. Ο Λεόναρντ βοήθησε πολύ την ομάδα του να νικήσει Σέλτικς και Σανς σουτάροντας με 57% εντός παιδιάς. Στα τελευταία πέντε ματς μετρά 25.8 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ.

6. ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ

Απέναντι στους Νικς έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο, αλλά τον κράτησε στην ίδια θέση σε σχέση με τα προηγούμενα MVP Rankings. Βέβαια κάνει σπουδαία δουλειά σε ασίστ και ριμπάουντ. Στα τελευταία 10 ματς των Ουόριορς έχει 20.6 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ.

7. ΝΤΕΜΑΡ ΝΤΕΡΟΖΑΝ

Μπήκε για στην πρώτη δεκάδα και απευθείας πήγε στο Νο7 ο γκαρντ των Ράπτορς. Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν είχε περισσότερους από 30 πόντους στα τελευταία τρία ματς της ομάδας του οπότε η άνοδός του είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

8. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ο δικός μας άνθρωπος στο ΝΒΑ στα τελευταία πέντε ματς των Μπακς έχει μέσο όρο 23.4 πόντους, 10.6 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε δύο σερί αγώνες είχε 30= πόντους απέναντι σε Ρόκετς και Μπουλς. 

9. ΤΖΙΜΙ ΜΠΑΤΛΕΡ

Ο γκαρντ των Μπουλς έπεσε δύο θέσεις αφού δεν έπαιξε καθόλου καλά απέναντι στους Μπακς, ωστόσο ένα μόνο κακό ματς δε θα μπορούσε να τον βγάλει εκτός λίστας.

10. ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ

Πρώτη παρουσία του Ισπανού σέντερ στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Μαρκ Γκασόλ έχει βοηθήσει τους Γκρίζλις να έχουν 7νίκες και μία ήττα στα τελευταία παιχνίδια τους έχοντας 24.5 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα