Βελτίωση και στο ριμπάουντ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική του εικόνα στα τελευταία δύο παιχνίδια, κάνοντας πολύ καλή δουλειά και στο κομμάτι των ριμπάουντ.

Τα ριμπάουντ είναι ένα σκέλος στο οποίο ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει θέμα από την αρχή της σεζόν. Η έλλειψη στιγμιαίας συγκέντρωσης, η κακή αμυντική λειτουργία αρκετές φορές, είναι κάποια από τα στοιχεία που δεν επιτρέπουν στους «κίτρινους» να ελέγξουν τα ριμπάουντ. Στα τελευταία δύο ματς όμως, οι «κίτρινοι» επουλώνουν σιγά σιγά και αυτή την «πληγή».

Πιο συγκεκριμένα, με Στρασμπούργκ και Προμηθέα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχουν μαζέψει, συνολικά, 64 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 23 επιθετικά. Όσον αφορά τα χαμένα τις χαμένες εναέριες «μάχες», αυτές ανέρχονται στις 14 συνολικά (6 επιθετικά η Στρασμπούργκ, 8 ο Προμηθέας). Αν σκεφτεί κανείς ότι στην αναμέτρηση με τους Σκάιλαϊνερς στο Παλέ οι παίκτες του Πρίφτη είχαν χάσει 15 αμυντικά ριμπάουντ, αντιλαμβάνεται κατά πόσο έχει αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ομάδας στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μπροστά του πλέον ο ΑΡΗΣ έχει δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δύο ομάδες που διαθέτουν και ύψος και αθλητικότητα, και η δουλειά του στα ριμπάουντ θα πρέπει να είναι πολύ καλή και αποτελεσματική.

Προτεινόμενα Άρθρα