Σκούπαααααααααα

από AllAboutARIS

Ένας διαβασμένος και ψυχωμένος ΑΡΗΣ κέρδισε με σκορ 84-75 τον Π.Α.Ο.Κ. εκτός έδρας, έκανε το 2-0 στην σειρά και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

Οι παίκτε του Δημήτρη Πρίφτη, παίζοντας ωραίο μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, έβαλαν γερά θεμέλια για τη νίκη τους. Στην επανάληψη, ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε ν’ ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά ο ΑΡΗΣ είχε την λύση σε κάθε δυσκολία που προέκυπτε, φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, παίρνοντας από το ξεκίνημα τον έλεγχο. Οι «κίτρινοι» παίζοντας με υπομονή στην επίθεση, κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα και σουτάροντας μ’ εξαιρετικά ποσοστά, προηγήθηκαν με +11 (4-15), έξι λεπτά πριν το τέλος της 1ης περιόδου. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν εξίσου αποτελεσματικοί και στην άμυνα, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους του να βγούνε στην περιφέρεια και να σουτάρουν τρίποντα, τακτική που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Σ’ εκείνο το σημείο, ο Σόμπι πέρασε στο παρκέ και με δύο διαδοχικά εύστοχα τρίποντα έδωσε λύσεις, μειώνοντας την διαφορά στους 5 (12-17). Οι «κίτρινοι» δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη, συνέχισαν να παίζουν με υπομονή και συγκέντρωση και παίρνοντας σκορ από τον Γιάνκοβιτς, κατάφεραν να κλείσουν με προβάδισμα επτά πόντων το πρώτο δεκάλεπτο.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Γλυνιαδάκης μείωσε στους 5 (20-25), αλλά ο ΑΡΗΣ απάντησε με σερί 4-0 και επανέφερε την διαφορά στο +9 (20-29). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους «κίτρινους», οι οποίοι επιχείρησαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ν’ αστοχήσουν στις προσπάθειες που πήραν. Ο Π.Α.Ο.Κ. εκμεταλλεύτηκε σ’ εκείνο το σημείο την αστοχία των «κιτρίνων» και με τους Τσόχλα και Άσκα να δίνουν σκορ, μείωσαν την διαφορά στους 3 (30-33), 4:59 πριν το ημίχρονο.

Στον χρόνο που απέμενε ανέλαβε δράση επιθετικά ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς. Ο Σέρβος με διαδοχικές εύστοχες προσπάθειες «ξεκόλλησε» την ομάδα του, βοηθώντας την να πάρει προβάδισμα επτά πόντων (36-43). Ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε σ’ εκείνο το σημείο ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του ΑΡΗ, όμως οι «κίτρινοι» είχαν σφίξει την άμυνά τους, κρατώντας χωρίς σκορ τους αντιπάλους τους. Στην επίθεση, ο Ντραγκίτσεβιτς συνέχισε να φορτώνει με πόντους το «ασπρόμαυρο» καλάθι, για να έρθει το τρίποντο του Κάμινγκς στην εκπνοή του χρόνου, να διαμορφώσει το 40-52 του Α΄ μέρους.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε μ’ ένα επιμέρους σκορ 5-1 υπέρ του Π.Α.Ο.Κ., συνθήκη που κατέβασε την διαφορά στους 8 (45-53). Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο ΑΡΗΣ πήρε και πάλι τον έλεγχο. Παίζοντας με ηρεμία στην επίθεση έδωσε τα ελεύθερα σουτ στους Κάμινγκς και Ζάρα, οι οποίοι ευστόχησαν και ανέβασαν την διαφορά στο +14 (45-59), 6:30 πριν την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου.

Σ’ εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μ’ ένα σερί 9-0, μείωσαν την διαφορά στους 5 (54-59). Η απάντηση του ΑΡΗ ήρθε από Σίμτσακ και Κάμινγκς, οι οποίοι με συνεχόμενα καλάθια, αύξησαν ξανά στο +9 την διαφορά για την ομάδα τους (54-63).

Στον υπολειπόμενο χρόνο, η άμυνα των «ασπρόμαυρων» υπερέβη τα όρια του φάουλ, όμως οι διαιτητές δεν τιμώρησαν το σκληρό παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ ν’ απορρυθμιστεί επιθετικά και ο Π.Α.Ο.Κ. να βρει την ευκαιρία με διαδοχικές εύστοχες βολές να μειώσει στους 4 (59-63), με την λήξη του Γ΄ δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με λάθος από πλευράς ΑΡΗ, με συνέπεια ο Χρυσικόπουλος να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και να μειώσει στους 2 (61-63). Οι «κίτρινοι» ανέκτησαν την συγκέντρωσή τους και διαβάζοντας σωστά την αντίπαλη άμυνα δημιούργησαν τα ρήγματα, αυξάνοντας στο +8 την υπέρ τους διαφορά (63-71), πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Στον χρόνο που απέμενε για την λήξη της αναμέτρησης, ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια για ν’ αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Παίζοντας με ηρεμία και υπομονή στην επίθεση, έστειλαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο, διατηρώντας μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 40-52, 59-63, 75-84

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 9 (1), ΜακΦάντεν 7, Πέινερς 14, Κλάντον 8, Μαργαρίτης 4, Σόμπεϊ 13 (1), Τσόχλας 9 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης 2, Άσκα 5

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Κάμινγκς 18 (2), Ζάρας 10 (2), Γιάνκοβιτς 11 (1), Καββαδάς 3, Ντραγκίσεβιτς 21 (4), Σκοτ, Ξανθόπουλος 7 (1), Τσαϊρέλης 6 (1), Σίμτσακ 2, Τζάκσον 5, Μούρτος 1

Προτεινόμενα Άρθρα