Στον δρόμο του και πάλι η Νίμπουρκ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει και φέτος την Νίμπουρκ στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League και το AllAboutARIS σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου των "κιτρίνων"

ΑΡΗΣ και Νίμπουρκ ανανέωσαν το ραντεβού τους  για την φετινή σεζόν  του Basketball Champions League, καθώς η Τσέχικη ομάδα και οι “κίτρινοι” κληρώθηκαν εκ νέου στον ίδιο όμιλο της διοργάνωσης της FIBA. 

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν νίκες στα δύο “περσινά” παιχνίδια σε Ελλάδα (83-79) και Τσεχία (87-79) και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου και η πορεία της Νίμπουρκ στο Basketball Champions League έλαβε τέλος, καθώς στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Σασάρι οι Τσέχοι δεν τα κατάφεραν και αποχαιρέτησαν για μόλις έναν πόντο στην συνολική διαφορά.

H Νίμπουρκ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Τσέχικης λίγκας, και τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί των εγχώριων τίτλων, καθώς, από το 2004 μέχρι και σήμερα σημειώνει “Νταμπλ” κατακτώντας πρωτάθλήμα και κύπελλο. Η έδρα της βρίσκεται στην πόλη Νίμπουρκ, ενώ το γήπεδο της, Sportovní Centrum, είναι χωρητικότητας 2000 θέσεων. Αρκετές από τις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γίνονται στο Tipsport Arena, στην Πράγα, χωρητικότητας 11μιση χιλιάδων θέσεων. 

Μερικά από τα ονόματα που θα απασχολήσουν φέτος τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το σύνολο που θα δημιουργήσει, στα παιχνίδια με τους Τσέχους, είναι οι Άλεν, Χρούμπαν, Λόρενς, Χολτ, Μέιερ και Σαντ Ρος.

Προτεινόμενα Άρθρα