Άρεσε στο τελευταίο τεστ η Ιταλία και τώρα… Αλβανία

από AllAboutARIS

Ιταλία που πετούσε… φωτιές! Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι νίκησε με το φτωχό βάσει ευκαιριών 1-0 την Βοσνία-Ερζεγοβίνη σε φιλική μεταξύ τους αναμέτρηση και έκλεψε τις εντυπώσεις ενόψει του Euro και της πρεμιέρας της με αντίπαλο την Αλβανία.
Καλοστημένη η «σκουάντρα ατζούρα», με τους Φρατέζι, Κιέζα, Σκαμάκα να ξεχωρίζουν με την εμφάνισή τους. Έδειξαν χαρακτήρα οι Βόσνιοι και σε ορισμένες στιγμές γίνονταν άκρως επικίνδυνοι και προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν.

Από το ξεκίνημα του αγώνα λοιπόν, οι Ιταλοί μπήκαν καλά και έδειξαν διάθεση να απειλήσουν και να πιέσουν τον αντίπαλο. Στο 38ο λεπτό ο Φρατέζι πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με εναέριο πλασέ μετά από ασίστ του Κιέζα, το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως στο «Κάρλο Καστελάνι». Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη συνέχεια άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Ιταλία, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.
Η Ιταλία μπήκε με τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, με τον Σπαλέτι να δοκιμάζει κι άλλους παίκτες κάνοντας διάφορες αλλαγές, με το στιλ να μην αλλάζει και οι γηπεδούχοι να απειλούν με Κιέζα και Σκαμάκα κυρίως, αλλά χωρίς να έχουν την απαραίτητη ουσία. Οι Βόσνιοι έφευγαν στις αντεπιθέσεις με σκοπό να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά έβρισκαν απέναντί τους τον Ντοναρούμα που εξουδετέρωνε κάθε φάση.
Κάπως έτσι η «σκουάντρα ατζούρα» έφυγε νικήτρια με 1-0 και έδειξε ότι είναι πανέτοιμη ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα