Ένας γύρος “Βικελίδης”: Οι δύο όψεις του νομίσματος (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης σηματοδότησε και την ολοκλήρωση των εντός έδρας υποχρεώσεων του ΑΡΗ για τον 1ο γύρο της regular season στη Super League.

Πρόκειται για έναν κύκλο έξι αγώνων με καλές, κακές και ντροπιαστικές στιγμές της ομάδας, φτάνοντας σε έναν απολογισμό που έχει δύο όψεις.

Η πρώτη εικόνα

Ο ΑΡΗΣ συγκέντρωσε 11 από τους διαθέσιμους 18 βαθμούς έως τώρα στην έδρα του. Δηλαδή κάτι παραπάνω από τους μισούς, χάρη στο χθεσινό αποτέλεσμα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Δεν είναι όμως ο ιδανικός απολογισμός, βάσει των αγώνων στους οποίους η ομάδα “πέταξε” βαθμούς. Με ΟΦΗ, Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα. Παιχνίδια τα οποία “βλέπει” η ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν και τα βάζει σε αυτά που θεωρητικά είναι του χεριού της.

Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο του ΟΦΗ, ο ΑΡΗΣ ήταν κακός. Δεν έχει δικαιολογίες αλλά υπάρχουν δεδομένα που διαμόρφωσαν συγκεκριμένες συνθήκες σε κάθε ένα από αυτά τα ματς. Είτε αστοχία, είτε απουσίες είτε μία ευθυγράμμιση… αστεριών.

Η νίκη σε ντέρμπι και το joga bonito με τον Παναιτωλικό

Οι δύο νίκες που ξεχωρίζουν είναι με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό. Το ντέρμπι με τους “πράσινους” ήταν το μοναδικό εντός έδρας τον 1ο γύρο και ένα χρονικό σημείο στο οποίο η ομάδα έβγαλε την πρώτη της αντίδραση φέτος.

 

Με τον Παναιτωλικό ήταν η αποθέωση του ωραίου και επιθετικού ποδόσφαιρου, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ που έχει σημειωθεί φέτος στο πρωτάθλημα.

Η άλλη όψη, συγκριτικά και με τους άλλους

Ο ΑΡΗΣ δεν παίζει μόνος του στο πρωτάθλημα, άρα επιτρέπεται να γίνει και μία σύγκριση με τις επιδόσεις των υπόλοιπων στην έδρα τους για τον 1ο γύρο.

Ο,τι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου, ο ΑΡΗΣ θα έχει την 4η καλύτερη επίδοση εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο γήπεδό της (15β.) -κάλπικοι βέβαια οι τρεις με ΑΡΗ- αλλά ο 3ος Παναθηναϊκός (13β.) έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το ίδιο ισχύει και με τον 2ο Ολυμπιακό (14β.) που υποδέχεται… τον ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν δεν τα πήγε όσο καλά θα ήθελε, αλλά τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι και οι άλλοι έχουν απώλειες στις έδρες τους.

Ακόμα κι έτσι βέβαια, οι “κιτρινόμαυροι” οφείλουν να περιορίσουν τις “γκέλες” εντός έδρας στον 2ο γύρο, για να ενισχύσουν την πορεία πρωταθλητισμού που κάνουν και φέτος… μετ’ εμποδίων.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα