Ένα είναι το ερώτημα: Πώς θα σηκώσει κεφάλι η ομάδα;

από Γιάννης Παντελίδης

Είναι από τις περιπτώσεις που ακόμη και το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο είναι πολύ «φτωχό» για να περιγράψει συναισθήματα. Πίκρα, στεναχώρια, αγανάκτηση, θυμός. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα μαζί σε μια λέξη. Δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει αυτό που έγινε στη Λαμία. Και μην ξαναπείτε ποτέ ότι τα έχετε δει όλα.

Ο ΑΡΗΣ σταθερά σε κρίση και πλέον σε πιο βαθιά έχοντας χάσει και φέτος την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο, έναν τίτλο που τόσο πολύ λαχταρά εδώ και χρόνια ο οργανισμός. Και πονάει ακόμη περισσότερο το χθεσινό γιατί ήταν τεράστια ευκαιρία, να τραβήξεις μια γραμμή και να πεις: «ως εδώ. Ό,τι έγινε, έγινε, από δω και πέρα πιο ψηλά». Δυστυχώς για τον ΑΡΗ, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά και ο σύλλογος μπαίνει για τα καλά σε μία φάση εσωστρέφειας που τείνει να θυμίσει παλαιότερα χρόνια.

Πολλοί ζητούν να ρίξουμε ευθύνες. Μα καλά, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει κανείς που να είναι εκτός «κάδρου»; Προφανώς και φταίνε όλοι, στο μερίδιο που τους αναλογεί κι ακόμη περισσότερο, αν τυχόν αντιλήφθηκαν ότι το πράγμα πάει να στραβώσει και δεν το επεσήμαναν. Ή δεν έκαναν κάτι για να το αλλάξουν.

Οι παλαιότεροι, πριν καναδυό δεκαετίες, μας έλεγαν εμάς τους πιτσιρικάδες τότε δημοσιογράφους: «Πάντα στις στραβές θα ψάχνετε και θα αναδεικνύετε κάτι θετικό». Ειλικρινά είναι αδύνατο. Δε γίνεται, γιατί δεν υπάρχει. Τίποτα θετικό. Ούτε καν.

Και πάμε πια στο δια ταύτα. Ένα είναι το ερώτημα: Πώς θα σηκώσει κεφάλι η ομάδα; Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ διότι δεν αποφασίζω. Άλλος είναι σε αυτή τη θέση κι εκείνος θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Πολλάκις γράφτηκε από χθες το βράδυ ότι το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στην μεριά του Θόδωρου Καρυπίδη. Κι έτσι είναι. Απλά μόνο τούτα. Αν αποφασίσει να κρατήσει τον προπονητή, να τον στηρίξει με παίκτες. Αν όχι, αυτός που θα φέρει να μην είναι αναλώσιμος, έτσι απλά για να βγει η χρόνια. Πλάνο. Αν χρειάζεται να αλλάξει το υπάρχον. Μπορεί να μην υπάρχει πολύς χρόνος, αλλά… υπάρχει. Μεταγραφές. 27 Γενάρη φθάσαμε. Αν έχει αποφασιστεί μεταγραφική ενίσχυση, να προχωρήσει. Και τέλος, τηρουμένων των αναλογιών, γενναίες αποφάσεις. Φαντάζομαι ότι η ιστορία του Ντουρμισάι δεν επιτρέπει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Κάτι πρέπει να γίνει όμως… Αυτά δεν είναι συμβουλές, ούτε προτροπές. Αποτελούν προσωπική άποψη, για να μην παρεξηγηθούμε.

ΥΓ: Μίνιμουμ τα play offs και η έξοδος στην Ευρώπη.

Επικοινωνία:

Email: kinezos10@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Προτεινόμενα Άρθρα