Αγόρασε Κάλενς η ΑΕΚ, ανακοίνωσε Πασαλίδη η Athens Kallithea

από AllAboutARIS

Σε ρυθμούς μεταγραφών κινούνται οι ομάδες της Super League, προσπαθώντας να φτιάξουν τα ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τη απόκτηση των δικαιωμάτων του Αλεξάντερ Κάλενς ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Αφότου τα βρήκε με την Τζιρόνα για την απόκτηση του Περουβιανού στόπερ, η αθηναϊκή ομάδα υπέγραψε μαζί του για τα επόμενα δυο χρόνια.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Τζιρόνα για την αγορά των δικαιωμάτων του Αλεξάντερ Κάλενς.

Ο διεθνής Περουβιανός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2023 ως δανεικός από την ισπανική ομάδα και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 25 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, πετυχαίνοντας δύο γκολ».

Στο μεταξύ, ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης επιστρέφει στην Ελλάδα και τη Super League μετά από τη σύντομη περιπέτειά του στην Ιταλία και τη Σαλερνιτάνα, για λογαριασμό της Athens Kallithea.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον σέντερ μπακ Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Salernitana την 1η Ιουλίου 2024, με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των ιατρικών εξετάσεων.

Ο Πασαλίδης, 27, πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24 με τη Salernitana στη Serie A, όπου αγωνίστηκε εναντίον των Inter, AC Milan, και Juventus, και προηγουμένως είχε καταγράψει 138 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα της Super League με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης.

Γεννημένος στο Κορδελιό στα προάστια της Θεσσαλονίκης, ο Πασαλίδης αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Αιγινιακού και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στην ηλικία των 19 ετών κατά τη σεζόν 2015/16, μετρώντας 12 συμμετοχές καθώς η ομάδα κέρδισε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έπειτα από ακόμα μία σεζόν με τον Αιγινιακό, ο Πασαλίδης πήρε μεταγραφή στη Super League με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου κατέγραψε 83 συμμετοχές στο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων σεζόν, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει μία πέμπτη θέση με πρόκριση στο UEFA Europa League και μία έκτη θέση.

Ο Πασαλίδης έφυγε από τον Αστέρα Τρίπολης για τον ΟΦΗ τον Μάιο 2021, μετρώντας 22 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα που τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Αφού κατέγραψε άλλες 22 συμμετοχές για την ομάδα την επόμενη σεζόν, ο ΟΦΗ εντέλει πούλησε τον Πασαλίδη στη Salernitana στα μέσα της σεζόν 2023/24.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωσή του στη Salernitana, ο Πασαλίδης μπήκε απευθείας στα βαθιά, κάνοντας το ντεμπούτο του στη Serie A στις 4 Φεβρουαρίου 2024, ξεκινώντας βασικός και παίζοντας 72 λεπτά στην ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας με την Torino που βρισκόταν στη 10η θέση. Παίζοντας αριστερά, δεξιά και στο κέντρο σε μια άμυνα με τρεις, ο Πασαλίδης μέτρησε συνολικά οκτώ συμμετοχές μέχρι το τέλος της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών ως αλλαγή στις ισοπαλίες με Juventus και Udinese και μιας εμφάνισης 90 λεπτών στην ισοπαλία με την AC Milan στο San Siro την τελευταία ημέρα της σεζόν.

Ο Πασαλίδης υπήρξε 11 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας Κ-21, ενώ ήταν αναπληρωματικός στην Εθνική Ανδρών Ελλάδας σε φιλικό αγώνα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας τον Μάιο 2018, χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

Καλωσήρθες, Τριαντάφυλλε».

Προτεινόμενα Άρθρα