ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Ισόπαλο το ντέρμπι με λυτρωτή τον Λιβάι Γκαρσία (vids)

από AllAboutARIS

Η ΑΕΚ έσωσε τον βαθμό στο φινάλε του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε το προβάδισμα αρχικά στην Ένωση και ισοφάρισε στο 90+6′ με πέναλτι για τους κιτρινόμαυρους, ενώ το τριφύλλι έφερε προσωρινά τούμπα το ματς με τους Γεντβάι και Αράο.

Οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματά τους στα οποία κυριάρχησαν με την ΑΕΚ σε γενικές γραμμές να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο κατοχής και τις περισσότερες τελικές.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 24ο λεπτό. Ο Σιμάνσκι με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμνας του Παναθηναϊκού βρήκε τον 26χρονο φορ που έφυγε από κανονική θέση και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Οι πράσινοι απάντησαν στο 31ο λεπτό με τον Τιν Γεντβάι. Ο Χουάνκαρ με μια γλυκιά σέντρα στο ύψος του πέναλτι βρήκε τον Κροάτη, ο οποίος έπιασε αμαρκάριστος μια ωραία κεφαλιά και ην έστειλε στο βάθος της εστίας του Στάνκοβιτς.

Το τριφύλλι έκανε την αναροπή στο 66ο λεπτό. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Κώτσιρας με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Αράο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα η ΑΕΚ είχε σκοράρει στο 59ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Λοντίγκιν, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ νωρίτερα στη φάση.

Στις καθυστερήσεις όμως η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζέκα μετά από σουτ του Λιβάι Γκαρσία, με την παράβαση να υποδεικνύεται μέσω VAR. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για την Ένωση.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή την ισοπαλία είναι στους 41, ενώ η ΑΕΚ έχει 39 βαθμούς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (62′ Μάνταλος), Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Γκαρσία.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (74′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ).

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα