Από “λαχείο” σε… περιουσιακό στοιχείο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ έχει ένα αρκετό άδειο αλλά και συνάμα γεμάτο καλοκαίρι μπροστά του, παρακολουθεί τη “μετοχή” του Αλβάρο Σαμόρα να ανεβαίνει σταθερά.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τον 22χρονο να κερδίζει φανέλα βασικού στην Κόστα Ρίκα και δεν άργησε να έρθει το πρώτο του διεθνές γκολ μετά έντεκα συμμετοχές. Και όλα αυτά σε ένα κομβικό σημείο για τον ίδιο, κερδίζοντας όπως φαίνεται τη μάχη για την παρουσία του στο Κόπα Αμέρικα που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Ο ΑΡΗΣ θα στερηθεί τον Σαμόρα στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας αλλά δεν θα τον πειράξει και τόσο, λόγω της προόδου που παρουσιάζει και της εξέλιξής του από πέρυσι που πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Τότε που ο Σαμόρα ήρθε στην Ελλάδα ως… λαχείο από τη Λατινική Αμερική και πέρασε από διάφορα στάδια, έχοντας καλές αλλά και κακές στιγμές όπως ήταν φυσιολογικό.

Το ζήτημα για τον παίκτη είναι η ποδοσφαιρική του ωρίμανση, ώστε να “δέσει” με το ταλέντο που δεδομένα διαθέτει. Μία ωρίμανση που φαίνεται ότι προχωράει αλλά σίγουρα έχει ακόμα δρόμο μπροστά του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σαμόρα εξελίσσεται πλέον σε περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει το βήμα παραπάνω με τον ΑΡΗ από τη νέα σεζόν και θα συνεχίσει ακόμα πιο “ζεστά” με την ποδοσφαιρική του ωρίμανση.

Προτεινόμενα Άρθρα