Αυτό πιστεύει η La Liga για τη μεταγραφή του Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης

από AllAboutARIS

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η ισπανική La Liga είναι όλο και πιο κοντά στο να υποδεχθούν τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ως εκ τούτου, ο πρώην σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θα εμπλουτίσει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι και γενικότερα θα εγγυηθεί μεγαλύτερο κύρος στο ισπανικό πρωτάθλημα, μετά τις αποχωρήσεις των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Ωστόσο, η La Liga απέκλεισε ότι η άφιξη ενός μεγάλου σταρ, όπως ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, θα μπορούσε να αυξήσει την αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ισπανικής κορυφαίας λίγκας βραχυπρόθεσμα.

Η ευκαιρία να υπογραμμιστεί αυτό το σενάριο δόθηκε στη συνάντηση αθλητικού δικαίου που διοργανώθηκε από τη La Liga και πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εμπλεκόμενοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Αντόνιο Σεμπέρε και ο καθηγητής διοικητικού δικαίου Αλμπέρτο Παλομάρ επανέλαβαν ότι η άφιξη του Εμπαπέ δεν θα έχει αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τα εγχώρια δικαιώματα της La Liga έχουν ήδη εκχωρηθεί στην Telefonica (πέντε παιχνίδια ανά γύρο) από τον Ιανουάριο του 2025 έως τον Ιούνιο του 2027, κάτι που θα επιτρέψει στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος να κερδίσει 1,29 δισ. ευρώ.

Για τους επόμενους έξι μήνες η ισπανική Λίγκα θα εισπράξει συνολικά 250 εκατομμύρια, ενώ για τις σεζόν 2025-26 και 2026-27 ο τζίρος θα φτάσει τα 520 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν.

Για τη σεζόν 2022-23, ωστόσο, η La Liga μοίρασε συνολικά 1,53 δισ. ευρώ στους συλλόγους, λαμβάνοντας υπόψη και τη δεύτερη κατηγορία. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα κερδίζουν περισσότερα από όλες τις άλλες ομάδες, ανεξάρτητα από τη θέση τους στον πίνακα του πρωταθλήματος.

Σε σύγκριση με τη σεζόν 2016-17, οι δύο ομάδες κέρδισαν 15,7% περισσότερα, αλλά 3,7% λιγότερα από το 2021-22.

Προτεινόμενα Άρθρα