Γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης”: Ένας τόπος λατρείας με χιλιάδες όνειρα και αναμνήσεις! (pics&vids)

από AllAboutARIS

Θεωρείται από τις πιο καυτές έδρες στον πλανήτη. Είναι ένα γήπεδο που στεγάζει τις αναμνήσεις και τα όνειρα χιλιάδων Αρειανών.

Το “Κλ.Βικελίδης” είναι μια ονειρεμένη έδρα για τον ΑΡΗ και την ίδια ώρα, μαρτύριο για τους φιλοξενούμενους. Η ιστορική έδρα του “Θεού του Πολέμου” χτίστηκε με μεράκι και ιδρώτα και προσφέρει όλα τα όμορφα συναισθήματα που αναζητά ο φίλαθλος του ΑΡΗ.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που τα φαντασμαγορικά σόου έκαναν τον γύρο του κόσμου, δίνοντας μια άλλη αίσθηση και αίγλη σε όποιον ακούει για το “Κλ.Βικελίδης” ή πόσο μάλλον να το ζήσει κιόλας!

Μια καυτή έδρα όπως το “Κλ.Βικελίδης” έχει τον χαρακτήρα του απόρθητου κάστρου για την ομάδα που το υπερασπίζεται και αυτό ισχύει για τον ΑΡΗ που έχει πανηγυρίσει μέσα σε αυτό μεγάλες νίκες και εντυπωσιακά σερί.

Η ιστορία του ΑΡΗ στο γήπεδο Χαριλάου ξεκινάει το 1951. Τα έργα είχαν ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα για να παραδοθεί τον Νοέμβρη του 51’ με την κατασκευή της σημερινής Θύρας 2, επί της οδού Παπαναστασίου.

Πώς φτάσαμε όμως στην εκκίνηση των έργων; Ο Επαμεινώντας Χαριλαος, επιχειρηματίας και εργολάβος, τη δεκαετία του ’20 είχε αγοράσει την έκταση στη σημερινή περιοχή του Χαριλάου. Η απαλλοτρίωση της έκτασης για την ανέγερση του νέου γηπέδου είχε πραγματοποιηθεί με δαπάνες του ίδιου του Συλλόγου.

Νωρίτερα ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ αγωνιζόταν στην περιοχή της σημερινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με αφετηρία το 1927.

Τί αλλαγές ακολούθησαν στην πάροδο των χρόνων; Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 το γήπεδο άρχιζε να αλλάζει μορφή. Επί προεδρίας Νικόλαου Καμπάνη κατασκευάστηκε το πρώτο σκέπαστρο, οι κερκίδες 1,5,6 και επισήμων, ενώ το 1969 τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χλοοτάπητας. Το 1977 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή της Θύρας 3 ενώ το 1991 ανακατασκευάστηκε η θύρα 2. Το ίδιο έτος το γήπεδο απέκτησε και προβολείς και το 1999 καρεκλάκια σε όλες τις κερκίδες. Το γήπεδο Χαριλάου μετονομάστηκε σε Κλεάνθης Βικελίδης και πήρε την τωρινή του μορφή μέσα στο 2004.

Προτεινόμενα Άρθρα