Γαλλία: Ανακοίνωση της Εθνικής για τα επεισόδια στη χώρα

από AllAboutARIS

Εν μέσω των έντονων ταραχών στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία από την αστυνομία του 17χρονου Ναέλ στη Ναντέρ αφού «αρνήθηκε να συμμορφωθεί», η Εθνική ομάδα της Γαλλίας, μέσω του αρχηγού της, Κιλιάν Μπαπέ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει ηρεμία, καθώς όπως σημειώνει «η βία δεν λύνει τίποτα ειδικά όταν αναπόφευγκτα στρέφεται εναντίον εκείνων που την εκφράζουν».

«Όπως όλοι οι Γάλλοι, είμαστε σημαδεμένοι και σοκαρισμένοι από τον βίαιο θάνατο του νεαρού Ναέλ», ανέφερε η ανακοίνωση, εκφράζοντας συλλυπητήρια για την οικογένεια του νεαρού. Ο Μπαπέ δήλωσε ότι οι παίκτες της ομάδας, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από εργατικές συνοικίες όπως ο Ναέλ μοιράζονται τα «συναισθήματα θλίψης και πόνου».

Επισήμανε επίσης ότι «κατανοούν τη ρίζα της λαϊκής οργής», αν και σημειώνουν ότι «δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη μορφή που εκφράζεται. Η βία δεν λύνει τίποτα. Σε αυτό το πλαίσιο ακραίας έντασης, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί και η συνείδηση του πολίτη μας ενθαρρύνει να ζητήσουμε κατευνασμό, ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα. Υπάρχουν και άλλοι ειρηνικοί και εποικοδομητικοί τρόποι έκφρασης. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούν οι ενέργειες και οι προβληματισμοί μας. Η ώρα της βίας πρέπει να σταματήσει για να δώσει χώρο στο πένθος, το διάλογο, τη συμφιλίωση και την ανασυγκρότηση» , καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα Άρθρα