Γερμανία – Ελλάδα 2-1: Η γαλανόλευκη πάλεψε στο Γκλάντμπαχ αλλά λύγισε στο φινάλε (vids)

από AllAboutARIS

 

Η Εθνική ποδοσφαίρου πραγματοποίησε καλή εμφάνιση μέσα στη Γερμανία, αλλά το… καλό αποτέλεσμα «χάθηκε» στο φινάλε του φιλικού αγώνα. Τα «πάντσερ» επικράτησαν με ανατροπή του σκορ (2-1) βρίσκοντας το νικητήριο γκολ στο 88’, στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει της έναρξης του Euro 2024.

Παίζοντας χωρίς κανένα άγχος κόντρα στη Γερμανία, η Εθνική ποδοσφαίρου είχε στην κατοχή της την μπάλα, έδειξε ψυχραιμία στις κινήσεις της (ο Μάνταλος βοήθησε σε αυτό) και ξεπέρασε με ευκολία την πίεση που της έκαναν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, στο 6’ είδε τον Τζόλη να μη μπορεί να νικήσει τον Νόιερ σε διπλό τετ-α-τετ. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Ιωαννίδη, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, πιάνοντας τον ώμο του (στο 10’ πέρασε ο Παυλίδης στη θέση του).

Η Εθνική ποδοσφαίρου συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι, ψάχνοντας κάθετες μπαλιές προς τις πτέρυγες, με τους Γιαννούλη, Μασούρα και Τζόλη να βάζουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η Γερμανία έδειξε να ισορροπεί το ματς μετά το 20λεπτο, αλλά η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33’. Μετά από εξαιρετικό πρέσινγκ, ο Ρότα έκλεψε την μπάλα και την «έσπασε» στον Τζόλη. Ο νεαρός εξτρέμ έπιασε το σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε ασταθώς, ο Μασούρας πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 0-1.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Γερμανία να προσπαθεί να ισοφαρίσει, τον Χάβερτς να σκοράρει στο 43’ και το τέρμα να ακυρώνεται, με τον σκόρερ να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

Παρά το καλό σουτ του Παυλίδη στο 53’, η Γερμανία ήταν η ομάδα που πήρε τον έλεγχο του αγώνα με την έναρξη της επανάληψης. «Έχτισε» για πρώτη φορά σωστά επιθετικές προσπάθειες, μετέφερε την μπάλα στην περιοχή της Εθνικής ποδοσφαίρου και έκανε το 1-1, με το πλασέ του Χάβερτς από το ύψος του πέναλτι στο 55’.

Η Εθνική ποδοσφαίρου έμεινε πιστή στο πλάνο επίθεσης που είχε εξ αρχής, πίεσε ψηλά και στο 69’ άγγιξε το 1-2. Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Ρούντιγκερ, ο Τζόλης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε από θέση αριστερά -με το δεξί- τον Νόιερ, αλλά ο έμπειρος πορτιέρε τον νίκησε ξανά.

Το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία, με τον Νάιγκελσμαν να κάνει τέσσερις μαζεμένες αλλαγές (Φούλκρουγκ, Σλότερμπεργκ, Γκρος και Χένριχς πέρασαν στο ματς). Η Γερμανία βρέθηκε σε θέση επίθεσης και πίεσε για να φτάσει στο νικητήριο γκολ. Η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση από εκτελέσεις κόρνερ, ενώ στο 83’ είδε το σουτ του Χένριχ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.

Τελικά, το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους ήρθε στο 88′. Μετά από σέντρα από τα δεξιά και απομάκρυνση με κεφαλιά του Μαυροπάνου, ο Γκρος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να εκτελέσει τον Αθανασιάδη και να ολοκληρώσει την ανατροπή για την Γερμανία (2-1).

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ποδοσφαίρου ολοκληρώνονται Τρίτη 11 Ιουνίου, (19:00) με το φιλικό κόντρα στην Μάλτα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ (69′ Χένριχς), Ρίντιγκερ (69′ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46′ Ράουμ), Άντριχ (69′ Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (69′ Φούλριχ), Βιρτς (46′ Σανέ), Χάβερτς
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος (78′ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78′ Κουρμπέλης), Μασούρας (68′ Δουβίκας), Μπακασέτας (68′ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10′ Παυλίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα