Γι΄ αυτό απέκτησε τον Ανσαριφάρντ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια σημαντική νίκη στο χθεσινό (25/2) παιχνίδι με τον Βόλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει επιπλέον ώθηση για τη συνέχεια, καθώς ακολουθούν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αλλά και ο δεύτερος ημιτελικός Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Σε ένα γήπεδο που είχε, επιτέλους, τους οπαδούς της ομάδας στις εξέδρες, μετά από τρεις μήνες, περίπου. Ένα γήπεδο στο οποίο οι παίκτες έλαβαν το χειροκρότημα που τους άξιζε για τις καλές ενέργειες τους, ένα γήπεδο στο οποίο, επιτέλους, τα γκολ που σημείωσε ο ΑΡΗΣ έτυχαν των κατάλληλων πανηγυρισμών.

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε την ίδια καλή απόδοση και στα 90 λεπτά, όμως, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Πέτυχε δυο πολύ όμορφα γκολ, είχε δυο δοκάρια, με τους Μορόν και Σαμόρα και αρκετές ευκαιρίες.

Είναι λογικό ότι οι περισσότεροι θα σταθούν στον Μορόν, που έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ, αλλά και στον Μάνου Γκαρθία. Ο τελευταίος έδειξε πόσο ποιοτικός παίκτης είναι και πόσο πολύ έλειψε από τον ΑΡΗ. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την επιστροφή του η ομάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι.

Για την ακρίβεια ο ΑΡΗΣ έχει βελτιωθεί γενικά. Με τα καλά του και τις αδυναμίες του, με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, είναι ξεκάθαρο ότι η δουλειά του Μάντζιου αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα.

Έχοντας, πλέον, βέβαια, σε μεγάλο βαθμό και τα κατάλληλα «εργαλεία», αλλά και τις απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις. Η κίνηση που κάνει ο Ανσαριφάρντ στη φάση του πρώτου γκολ του με τη φανέλα του Άρη αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στο γιατί αποκτήθηκε.

Ο Ιρανός αποτελεί μια ποιοτική λύση στην επίθεση, για το διάστημα που θα χρειαστεί να αγωνιστεί. Είτε μιλάμε για ένα λεπτό, είτε για ενενήντα. Είναι ένας κλασσικό «εννιάρι», που θα σου κάνει τη δουλειά, όταν πάρει τη μπάλα εκεί που πρέπει.

Κάθε παίκτης παίρνει ψυχολογία από το γκολ, ειδικά ένας φορ. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να σκοράρει, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι ο ΑΡΗΣ θα τον χρειαστεί στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Ο Ιρανός, πάντως, δήλωσε «παρών».

Προτεινόμενα Άρθρα