Για άλλο ήρθε και αλλού κατέληξε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κίκε Σαβέριο… Μία low cost επιλογή του ΑΡΗ το περασμένο καλόκαίρι και όχι αρχικό σκοπό να αποτελέσει ενεργό μέλος του ροτέισον.

Με τον 23χρονο οι “κιτρινόμαυροι” έριξαν μία… μπίλια χαμηλού κόστους, δίχως να φαντάζονται πώς θα εξελιχθεί η παρουσία του στον ΑΡΗ. Ούτε τον τραυματισμό του αλλά ούτε και τον ρόλο που θα είχε μετέπειτα.

Το πρώτο μέρος της σεζόν ήταν αρκετά δύσκολο για τον μεσοεπιθετικό από το Εκουαδόρ, μένοντας εκτός για τουλάχιστον τρεις μήνες ενώ κατέγραψε μόλις τη δεύτερη συμμετοχή του στο προτελευταίο παιχνίδι του 2023 κόντρα στον ΟΦΗ.

Κάπου εκεί ξεκινάει και ένα ονειρικό διάστημα για τον ίδιο με τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε έναν… καυτό Γενάρη, κρατώντας μαζί με τον Σουλεϊμάνοφ όρθια την ομάδα στο σκοράρισμα. Και ο λόγος ήταν η φυσιολογική “κοιλιά” του Λορέν Μορόν. Ένα διάστημα το οποίο για τον Σαβέριο ξεκίνησε εντυπωσιακά, βάζοντας τη σφραγίδα του στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αλλά από την άλλη ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να έχει επιπλέον απαιτήσεις από έναν παίκτη που διαθέτει ικανότητες αλλά δεν ήρθε ως πρώτη επιλογή για τα αριστερά της επίθεσης. Έναν ρόλο που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μισού της περσινής σεζόν.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Σαβέριο είχε την δεύτερη πιο “γεμάτη” σεζόν της καριέρας του με 28 συμμετοχές, τέσσερις λιγότερες από τις 32 της σεζόν 2021-22 ως παίκτης της Πονφεραντίνα.

Με λίγα λόγια, για άλλο ήρθε και αλλιώς κατέληξε. Μένει πλέον να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του στο ρόστερ της νέας σεζόν, αν και είναι δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ θα κινηθεί για αριστερό εξτρέμ.

Προτεινόμενα Άρθρα