«Γυάλιζε» το μάτι σας ρε μάγκες…

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια σπουδαία νίκη στο χθεσινό (26/11) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένα αποτέλεσμα ουσίας αλλά και ψυχολογίας, ένα αποτέλεσμα το οποίο το είχε ανάγκη. Οι οπαδοί του είχαν φροντίσει να ζεστάνουν το παγωμένο Κλεάνθης Βικελίδης και ήρθε η νίκη για να βάλει «φωτιά» για τα καλά.

Ο ΑΡΗΣ έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ο Άκης Μάντζιος κέρδισε κατά κράτος στον τομέα της τακτικής τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Που παρεμπιπτόντως είναι κύριος, δεν προσπάθησε να κάνει το άσπρο… μαύρο και παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός έχασε δίκαια. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, η ομάδα είχε άριστη τακτική προσέγγιση και προσήλωση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΡΗΣ έχει παίκτες με ποιότητα, για να είμαστε ρεαλιστές, όμως, υπολείπεται στον τομέα αυτό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε, όμως και η τακτική που ακολούθησε, εξαφάνισε τη διαφορά αυτή στον αγωνιστικό χώρο. Ένας από τους βασικούς λόγους, όμως, για τον οποίο κέρδισε ο ΑΡΗΣ, είναι το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του. Πρώτοι σε προσωπικές μονομαχίες, χωρίς να διστάσουν να βάλουν τα πόδια τους σε κόντρες και μαρκαρίσματα. «Γυάλιζε» το μάτι σας ρε μάγκες χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ήταν από τις λίγες φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που η «φλόγα» από την παρουσία των οπαδών του ΑΡΗ, που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το δριμύ κρύο και βρέθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης, μεταδόθηκε τόσο αποτελεσματικά, αρχικά στα αποδυτήρια και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο. Με παίκτες που ήξεραν τι ζητάνε στο γήπεδο, με έναν Μορόν συγκλονιστικό, να σκοράρει και να κάνει πολλές άλλες δουλειές στο γήπεδο και έναν Ζουλ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση στην επιστροφή του στην ενδεκάδα. Δεν υπήρχε παίκτης του ΑΡΗ που να υστέρησε στον τομέα της ψυχής.

Μπορεί να μην έφτασαν όλοι στα ίδια υψηλά επίπεδα απόδοσης, τα έδωσαν, όμως, όλα μέσα στο γήπεδο. Ανταμείφθηκαν γι΄ αυτό με μια σπουδαία νίκη. Μια νίκη από αυτές που αντιστρέφουν το κλίμα και στέλνουν μήνυμα ότι ο ΑΡΗΣ έχει «σφυγμό».

Προτεινόμενα Άρθρα