Είπε «αντίο» στον Τσάβι με νίκη η Μπαρτσελόνα

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε με νίκη τον Τσάβι, λίγες ώρες προτού μπει στην «εποχή Χάνσι Φλικ». Και το έκανε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επί της Σεβίλλης (2-1) με γκολ του Φερμίν Λόπεθ, ένα από τα παιδιά που ο Τσάβι προώθησε από την Μασία και καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα.

Στην σκιά διαμαρτυρίας μέσα και έξω από το γήπεδο από φιλάθλους της Σεβίλλης για την απαγόρευση εισόδου συγκεκριμένων πανό – πλακάτ κατά της διοίκησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο κεφάτοι και άνοιξαν νωρίς το σκορ (15’) με ακροβατική προβολή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Ζοάο Κανσέλο.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Χάνσι Φλικ λένε ότι ο Πορτογάλος μπακ και ο συμπατριώτης του Ζοάο Φέλιξ δεν υπολογίζονται από τον νέο προπονητή της Μπάρτσα, ενώ ο Τσάβι, εφόσον παρέμενε, δεν επιθυμούσε την παραμονή του «Λέβα» (!), αφού κάτι είχε… σπάσει μέσα του σχετικά με τον Πορτογάλο επιθετικό τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι γηπεδούχοι, άφαντοι στο πρώτο εικοσάλεπτο, ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και, αφού άγγιξαν την ισοφάριση με Ντόντι Λουκεμπάκιο και Λισιέν Αγκουμέ, έφτασαν στο 1-1 με τον «συνήθη ύποπτο» Γιουσέφ Εν Νεσίρι, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν ύστερα από ασίστ του Μπουμπακαρί Σουμαρέ (31’).

Υπό τις ιαχές «διοίκηση, παραιτήσου!» από τις εξέδρες του «Σάντσεθ Πιθχουάν», οι Μπλαουγκράνα επιχείρησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, με τον Πέδρι να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες, πρώτα με κεφαλιά εξ’ επαφής που έβγαλε ο Όριαν Νάιλαντ και στη συνέχεια με σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο αργότερα, τον μιμήθηκε με νέο, κάθετο αυτή την φορά δοκάρι, ο Κανσέλο, για να απαντήσει ο (δραστήριος) Λουκεμπάκιο για την Σεβίλλη, σε ένα… καρουσέλ δοκαριώξ που δεν άλλαξε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 59’, ο Φερμίν Λόπεθ κινήθηκε από τα δεξιά και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Νάιλαντ, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Ο νεαρός μέσος έτρεξε στον πάγκο και αγκάλιασε τον Τσάβι, ευχαριστώντας τον για την πίστη του σε εκείνον.

Οι Ανδαλουσιανοί, στο τελευταίο ματς του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο, κυνήγησαν την ισοφάριση, είχαν δοκάρι με τον Εν Νεσίρι και άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Λούκας Οκάμπος και Αδριά Πεδρόσα, αποχαιρετώντας με ήττα μια σεζόν που θα θέλουν να ξεχάσουν πολύ, πολύ γρήγορα…

Σεβίλλη (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Νάιλαντ – Μπαντέ (79’ Γκούντελι), Σέρχιο Ράμος, Κίκε Σάλας (46’ Μαρκάο) – Χουάνλου, Σουμαρέ, Αγκουμέ (79’ Μάνου Μπουένο), Πεδρόσα – Οκάμπος, Λουκεμπάκιο (79’ Μαριάνο Ντίαθ) – Εν Νεσίρι.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο (84’ Έκτορ Φορτ) – Γκιντογκάν, Κρίστενσεν (46’ Οριόλ Ρομέου), Πέδρι – Γιαμάλ (62’ Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι (62’ Φεράν Τόρες), Φερμίν Λόπεθ (76’ Βίτορ Ρόκε).

Προτεινόμενα Άρθρα