Εισήγηση της εισαγγελίας της Ισπανίας για διετή φυλάκιση του Νεϊμάρ!

από AllAboutARIS

Δικαστικές περιπέτειες για τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θα απολογηθεί ενώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη ως κατηγορούμενος για οικονομικές παρατυπίες κατά τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα από τη Σάντος το καλοκαίρι του 2013.

Εκτός από τον αρχηγό της «Σελεσάο» κατηγορούνται τόσο οι γονείς του όσο και οι πρώην πρόεδροι της «Μπάρτσα», Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων, όμως βγήκε εκ νέου στην επιφάνεια από μια ομάδα δικαστών, της οποίας ηγείται η Άνχελα Μουρίγιο. Η εισαγγελία της Ισπανίας εισηγήθηκε για διετή ποινή φυλάκισης στον 30χρονο σταρ και τον πατέρα του, μονοετή στη μητέρα του και πενταετή στον Σάντρο Ροσέλ. Η Μπαρτσελόνα απειλείται με πρόστιμο 8,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικαστική ομάδα η πληρωμή 40.000.000 ευρώ από την Μπαρτσελόνα στην πλευρά του Βραζιλιάνου ως εγγύηση της μεταγραφής του αποτελεί παραβίαση της ελεύθερης αγοράς. Οι Καταλανοί πλήρωσαν 17,1 εκατομμύτυρια ευρώ στη Σάντος για την απόκτηση του Νεϊμάρ και τα 40 εκατομμύρια ευρώ στον πατέρα του Βραζιλιάνου, τα οποία αργότερα μετατράπηκαν σε απολαβές του παίκτη. Μετά την παραίτηση του Σάντρο Ροσέλ η «Μπάρτσα» παραδέχθηκε ότι το κόστος της μεταγραφής ήταν μεγαλύτερο και έφτασε τα 86 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουν καταβληθεί όλοι οι απαραίτητοι φόροι, με το πραγματικό κόστος να υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα