Εuropa League: Ισοπαλίες για ΑΕΚ και Ολυμπιακό- Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

από AllAboutARIS

Η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Άγιαξ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Αίαντα στο 30ο λεπτό με πέναλτι του Μπέρχβαϊν, όμως η Ένωση απάντησε με την κεφαλιά του Βίντα στο 74′.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από την Σερβία, ωστόσο ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με δύο γκολ, έμειναν με δέκα παίκτες στο 70′ μετά την μείωση του σκορ και στο φινάλε δέχθηκαν και την ισοφάριση.

Αναλυτικά οι υπόλοιποι όμιλοι

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ διαφορά στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αλλά έμεινε τελικά στην ισοπαλία με 2-2, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Παρότι ήταν εμφανώς καλύτερος για μία ώρα αγώνα και προηγήθηκε με γκολ των Μασούρα και Ποντένσε, ο Ολυμπιακός επέτρεψε στην Τόπολα να επανέρθει, μειώνοντας με τον Ντάκοβατς και στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες από την αποβολή του Ντόη στο 71′ για να… σπαταλήσει τη νίκη. Οι Σέρβοι βρήκαν δεύτερο γκολ στο 90′ με τον Πάντοβιτς και “έκλεψαν” την ισοπαλία στον πρώτο όμιλο του Europa League.

Τα «σφυριά» επικράτησαν με 2-1 της Φράιμπουργκ στη Γερμανία για την 2η αγωνιστική του Europa League και παραμένουν πρώτοι με έξι βαθμούς, έχοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης από νωρίς.
Κάπως έτσι, η Γουέστ Χαμ είναι στην πρώτη θέση με το απόλυτο.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Μαρσέιγ, με τον Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο, φάνηκε να αλλάζει πρόσωπο, καθώς προηγήθηκε με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, αλλά για μια ακόμα φορά δεν τα κατάφερε.

Η ομάδα της Μασσαλίας μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και με ωραίο σουτ του Μπεμπά άνοιξε το σκορ (19’). Ένα ερασιτεχνικό λάθος του Ντανκ στην επόμενη φάση έδωσε την ευκαιρία στον Βερετού (20’) να κάνει το 2-0.

 

Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν. Οι Άγγλοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο και το ματς γύρισε. Από ασίστ του Μιτόμα, ο Γκρος τελείωσε ωραία την φάση για το 2-1 (55’) και η πίεση πήγε στους γηπεδούχους.

 

Η Μπράιτον είχε δύο καλές στιγμές με τον Μιτόμα για την ισοφάριση και τελικά την βρήκε στο 89ο λεπτό με τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος έκανε το τελικό 2-2, το οποίο άφησε χωρίς νίκη την Μαρσέιγ στον όμιλο και στην κορυφή την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Άγιαξ, ωστόσο η Ένωση πλήρωσε για ένα ακόμη παιχνίδι την επιθετική της δυστοκία με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στους Ολλανδούς. Ο Μπέργκβαϊν με πέναλτι «άνοιξε» το σκορ, με τον Βίντα χάρη σε τρομερή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε μια όμορφη αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Σεφτέ στους ευρωπαϊκούς ομίλους έκανε ο Άρης Λεμεσού, που επιβλήθηκε 2-1 της Ρέιντζερς εντός έδρας και έκανε παράλληλα βήμα πρόκρισης από το 3ο γκρουπ του Europa League. Στο 4ο, η Αταλάντα πήρε σπουδαίο διπλό, 2-1, εις βάρος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιστορική νίκη για τον Άρη Λεμεσού, που λύγισε με 2-1 τη Ρέιντζερς εντός έδρας και πήρε τους πρώτους του βαθμού σε ευρωπαϊκό όμιλο. Οι πρωταθλητές Κύπρου αιφνιδίασαν τους «τζερς» με τον Μουκετού-Μουσουντά στο 9’, με τον Μπαμπίκα να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 59’. Οι Σκωτσέζοι έφτασαν στη μείωση του σκορ με τον Σιμά (70’) αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Την ίδια ώρα, η Μπέτις επικρατούσε επίσης 2-1, με τεράστια ανατροπή, της Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3’ με τον Μπιρμάντσεβιτς, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με τον Ντιαό. Εντέλει, ο Ίσκο ολοκλήρωσε την ανατροπή των Σεβιγιάνων στο 79’.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Βήμα πρόκρισης από νωρίς έκανε η Αταλάντα, που επικράτησε 2-1 της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και έκανε έτσι το 2/2 στον όμιλο. Σκαλβίνι (33’) και Ρουτζέρι (43’) έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στους Μπεργκαμάσκι, που είδαν τους Πορτογάλους να μειώνουν στο 76’ με πέναλτι του Γκιόκερες αλλά να μην καταφέρνουν κάτι παραπάνω.

 

 

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League  και οι βαθμολογίες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ 1-2

Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2

Η βαθμολογία (2 αγ.)

Γουέστ Χαμ 6

Φράιμπουργκ 3

Ολυμπιακός 1

Μπάτσκα Τόπολα 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μαρσέιγ – Μπράιτον 2-2

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-2

Η βαθμολογία (2 αγ.)

ΑΕΚ 4

Μαρσέιγ 2

Άγιαξ 2

Μπράιτον 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπέτις – Σπάρτα Πράγας 2-1

Άρης Λεμεσού – Ρέιντζερς 2-1

Η βαθμολογία (2 αγ.)

Σπάρτα Πράγας 3

Άρης Λεμεσού 3

Μπέτις 3

Ρέιντζερς 3

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπόρτινγκ Λισ. – Αταλάντα 1-2

Ρακόβ Τσ. – Στουρμ Γκρατς 0-1

Η βαθμολογία (2 αγ.)

Αταλάντα 6

Σπόρτινγκ Λισαβώνας 3

Στουρμ Γκρατς 3

Ρακόβ Τσεστόχοβα 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ – Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 22:00

Τουλούζ – Λίντσερ 22:00

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Λίβερπουλ 3

Τουλούζ 1

Σεντ Ζιλουάζ 1

Λίντσερ 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ – Ρεν 22:00

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 22:00

Η βαθμολογία (σε 1αγ.)

Ρεν 3

Παναθηναϊκός 3

Βιγιαρεάλ 0

Μακάμπι Χάιφα 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρόμα – Σερβέτ 22:00

Σλάβια Πράγας – Σερίφ Τιράσπολ 22:00

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Σλάβια Πράγας 3

Ρόμα 3

Σερίφ Τιρασπόλ 0

Σερβέτ 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μόλντε – Λεβερκούζεν 22:00

Χάκεν – Καραμπάγκ 22:00

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Λεβερκούζεν 3

Καραμπάγκ 3

Μόλντε 0

Χάκεν 0

Προτεινόμενα Άρθρα