Η δοκιμασία των 45 ημερών και τα νούμερα του ροτέισον

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από την Τρόπολη μέχρι το Περιστέρι ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για τον ΑΡΗ. Και κυρίως ένα δύσκολο ταξίδι, με ένα βαρύ πρόγραμμα και ένα ρόστερ που βοηθήθηκε ελάχιστα από τις μεταγραφές, πλην του Ρόουζ και κατά δεύτερο λόγο του Φετφατζίδη.

Ένα σύνολο 13 αγώνων, εννέα εκ των οποίων ήταν εκτός έδρας και μόλις τέσσερις από αυτές στο κεκλεισμένων των θυρών “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Τα δύσκολα φυσικά δεν τελείωσαν αφού την Κυριακή ο ΑΡΗΣ μπαίνει σε έναν νέο κύκλο πέντε αγώνων μέσα σε δύο εβδομάδες. Οι τρεις όμως θα είναι στην έδρα του -και ο τέταρτος ανάλογα με την κλήρωση των πλέι οφ. Συν ότι η ομάδα σε αυτές τις 45 μέρες “πέταξε” σε μεγάλο βαθμό από πάνω της την πίεση του Κυπέλλου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία της στη διαδικασία των πλέι οφ.

Νίκες, ισοπαλίες, ήττες και… προκρίσεις!

Από αυτά τα 13 παιχνίδια ο ΑΡΗΣ. κέρδισε τα έξι, έχοντας μεταξύ αυτών το 2-1 επί του ΠΑΟΚ.Επιπλέον μέτρησε πέντε ισοπαλίες, με δύο από αυτές να θεωρούνται γκέλες (Σέρρες, Γιάννενα) αλλά και το 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ με το οποίο μπήκαν οι βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Τέλος μετράει και μόλις δύο ήττες από Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό.

Τα έξι διαδοχικά εκτός

Τα παιχνίδια του Κυπέλλου και η αντιστροφή της έδρας με τον Πανσερραϊκό διαμόρφωσαν κάτι πρωτόγνωρο για τον ΑΡΗ, ο οποίος για σχεδόν έναν μήνα ήταν με μία βαλίτσα στο χέρι και έξι διαδοχικά εκτός έδρας ματς στα οποία έπρεπε να ανταποκριθεί. Στο Κύπελλο πέτυχε αυτό που ήθελε, με τα θετικά και τα αρνητικά να είναι μοιρασμένα όσον αφορά το πρωτάθλημα. Πέρασε από… πονηρές έδρες όπως της Κηφισιάς ή του Ατρομήτου αλλά δεν ήταν τοι ίδιο αποτελεσματικός σε Σέρρες και Γιάννενα.

Η ομοιογένεια και το… τρομακτικό ροτέισον

Ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε όλο αυτό το διάστημα να αλλάξει συχνά την ενδεκάδα και δίνοντας προτεραιότητα στο Κύπελλο, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει κάμποσες απουσίες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών.

Η αρχή γίνεται κυρίως από το εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, όπου ο ΑΡΗΣ παρατάχθηκε με οκτώ αλλαγές πριν τον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα είχε στις αρχικές του ενδεκάδες:

8 αλλαγές με την ΑΕΚ

6 με τον Ολυμπιακό

7 με τη Νίκη Βόλου

8 με την Κηφισιά

6 με τον Πανσερραϊκό

6 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

7 με τον Παναιτωλικό

3 με τον Ατρόμητο

Το “βγες εσύ, μπες εσύ” αυτού του μήνα φυσιολογικά έπληξε την ομοιογένεια της ομάδας και συνέπεσε με το ντεφορμάρισμα του ΑΡΗ, τόσο συνολικά όσο και ατομικά με κάποιους παίκτες και κυρίως τα εξτρέμ του. Μία ομοιογένεια που ο ΑΡΗΣ έδειχνε να βρίσκει ως τα μέσα Γενάρη, πριν γίνουν όλα τα παραπάνω.

Επίσης ο Μάντζιος χρησιμοποίησε 28 παίκτες σε αυτό το διάστημα, τέσσερις εκ των οποίων είναι οι μεταγραφές του Γενάρη. Άρα 24 από το υπάρχον ρόστερ…

Προτεινόμενα Άρθρα