Η ΕΛ.ΑΣ απαγορεύει την μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών του AΡΗ

από AllAboutARIS

Η ΕΛ.ΑΣ. ανάβει “κόκκινο” στην μηχανοκίνητη πορεία οπαδών του ΑΡΗ για να συνοδεύσουν την αποστολή της ομάδας εν όψει του ταξιδιού στον Βόλο για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό Και εξηγεί για την απόφαση που πάρθηκε:

«α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Nα σημειωθεί, ότι το ίδιο έκανε η ΕΛ.ΑΣ. με όλες τις πορείες φιλάθλων των ομάδων το τελευταίο διάστημα, π.χ. της ΑΕΚ και του ΠΑΟ στο μεταξύ τους ματς, της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τελευταία χρονικά, όταν “έκοψε” την πορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα με τον ΑΡΗ και απαγόρευσε την συγκέντρωση στην Καμάρα. Ωστόσο, εδώ -στην περίπτωση του ΑΡΗ- γεννάται ένα ερώτημα, καθώς το πούλμαν της ομάδας θα κάνει ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο για να φύγει.

Τι θα κάνουν, θα κλείσουν τους δρόμους; Πώς θα κινηθεί το πούλμαν, πώς θα διακρίνουν αν στο αυτοκίνητο ή στο μηχανάκι είναι κάποιος απλός Αρειανός ή κάποιος που πάει να πάρει μέρος στην πορεία; Τι θα συμβεί με αυτό, θα τον ρωτούν αν είναι Αρειανός ή θα προχωρούν σε σύλληψη, αν υπάρχει… κόρνα;

Αυτή η απόφαση, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως λαμβάνεται γιατί κάτι ανάλογο έγινε και σε άλλες περιπτώσεις άλλων συλλόγων, με τις σχετικές απαγορεύσεις, αλλά τότε υπήρχε ουσιαστικός λόγος. Κάτι που δεν ισχύει τώρα, για να παρθεί μια απόφαση τέτοια, γιατί απλώς η πορεία θα συνοδεύσει το πούλμαν της ομάδας από μια πόλη και η αποστολή θα μεταβεί σε μια άλλη πόλη. Όλο αυτό με την πορεία οπαδών του ΑΡΗ, έχει έναν χαρακτήρα τυπικό, αυτόν της στήριξης προς την ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα