To “λίφτινγκ” του κέντρου και τα βασικά ζητούμενα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το περσινό καλοκαίρι ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε τον σχεδιασμό του με βάση το 4-3-3 και με τη μεσαία γραμμή να επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την απόφαση.

Για αυτό και η προσθήκη παικτών με την ικανότητα να αγωνίζονται ως εσωτερικοί μέσοι. Κινήσεις που ήταν περιττές από ένα σημείο και μετά, ειδικά από τη στιγμή που η έλευση του Άκη Μάντζιου έφερε περισσότερο τη λογική του 4-2-3-1.

Ο έμπειρος τεχνικός φυσικά έχει και αυτός στο πλάνο του την παρουσία ενός μονού χαφ κξαι δύο εσωτερικών μέσων αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Και σίγουρα με διαφορετικά χαρακτηριστικά παικτών από αυτά που είχε να διαχειριστεί την περασμένη σεζόν.

Ο Μάντζιος θέλει πιο aggressive παίκτες στο κέντρο και με βάση αυτό το χαρακτηριστικό έχει βγει ο ΑΡΗΣ στην αγορά για έναν “καθαρό” αμυντικό μέσο. Είναι δεδομένο όμως ότι θα χρειαστεί ένα back up του Νταρίντα και σίγουρα ακόμη έναν παίκτη πίσω από τον επιθετικό.

Τρεις κινήσεις που δεν αποκλείεται να αυξηθούν ανάλογα με τις αποφάσεις που ενδεχομένως να παρθούν για το υπάρχον υλικό σε βάθος χρόνου και με βάση τις επιλογές που θα προκύψουν στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

Προτεινόμενα Άρθρα