Η προσωπικότητα και η… διάρκεια του Βέλεθ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φραν Βέλεθ έδωσε μεγάλη μάχη τις τελευταίες εβδομάδες, κέρδισε τον χρόνο και θα πετύχει το στοίχημα της παρουσίας του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός… τρύπωσε ακόμα και στην αποστολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας τη δυνατότητα για 10-15 λεπτά όπως τον είχε στο μυαλό του ο Ακης Μάντζιος. Και όχι ως στόπερ αλλά περισσότερο ως χαφ, αλλά η εξέλιξη του αγώνα δεν τον βοήθησε τόσο.

Ένας ρόλος για τον οποίο υπό άλλες συνθήκες ο προπονητής θα τον είχε στο μυαλό του και για την ενδεκάδα του τελικού. Η αγωνιστική απραξία του Βέλεθ όμως αποτελεί εμπόδιο, με μόλις 31 λεπτά ποδοσφαίρου τους δύο τελευταίους μήνες.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η προσφορά που μπορεί να έχει ο Βέλεθ μέσα στα αποδυτήρια αυτές τις μέρες και φυσικά στον Βόλο ως προσωπικότητα και με τα ηγετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Συν φυσικά την αξιοποίησή του στη διάρκεια του αγώνα.

Η εβδομάδα αυτή βοηθάει τον Βέλεθ ώστε να ανεβάσει κι άλλους ρυθμούς, αυξάνοντας και τη διάρκεια που μπορεί να έχει η παρουσία του στον τελικό. Δηλαδή περίπου 20-30 λεπτά που τα έχει σχεδόν σίγουρα και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα