Η ρελάνς του Ματίγια μέσα στο 2022!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές φορές το ξεκίνημα είναι το ήμισυ του παντός… Άλλες όμως δεν έχει σημασία το πώς ξεκινάς, αλλά το πώς τελειώνεις…

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε και εκτυλίχθηκε με έναν τρόπο τον οποίο ο Χαβιέ Ματίγια δεν είχε συνηθίσει τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Μετά τα ματς με την Αστάνα ο Ισπανός έχασε τον βασικό ρόλο του και περιορίστηκε σε εκείνον του παίκτη ο οποίος έρχεται από τον πάγκο για λίγα λεπτά. Οχι κι άδικα, από τη στιγμή που υπήρχαν Σάσα, Τζέγκο και στην εξίωση μπήκε ο Μπαντού Εντιαγέ.

Λεπτά… με το σταγονόμετρο

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, ο αγωνιστικός χρόνος του Ματίγια δεν πλησίαζε ούτε καν δύο 90λεπτα. 133 λεπτά… Αυτά ήταν τα λεπτά που πήρε σε σύνολο 14 αγώνων πρωταθλήματος.

Η μοναδική παρουσία του ως βασικός ήταν τα 74 λεπτά κόντρα στη Λαμία και ακόμα 78 λεπτά στις 20 Δεκεμβρίου με τον Ιωνικό, ανεβάζοντας τον χρόνο του μέσα στο 2021 στα 211 λεπτά.

Ρελάνς σε οκτώ παιχνίδια μέσα στο 2022! 

Αν οι πρώτοι τέσσερις μήνες της σεζόν φάνταζαν… ξενέρωτοι για τον Ματίγια, δεν μπορεί να πει απολύτως τίποτα για το πόσο καλά του… μπήκε το 2022. Εντός αλλά και εκτός γηπέδου, αφού έμαθε ότι θα γίνει πατέρας.

Από τα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο νέο έτος, ο Ισπανός έπαιξε στα οκτώ. Στα επτά ήταν βασικός ενώ κατέγραψε και τρία “γεμάτα” 90λεπτα. Σύνολο; 580 λεπτά! Δηλαδή ο χρόνος του μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου επί τέσσερα… και κάτι ψιλά!

Από τη μία ο Ιβηρας χαφ ευνοήθηκε από την αποχώρηση του Τζέιμς Τζέγκο και την κατάσταση του Φακούντο Μπερτόγλιο που… κρατάει τον Μπαντού Εντιαγέ σε ρόλο επιτελικού μέσου. Από την άλλη όμως έχει αλλάξει και η δική του εικόνα, θυμίζοντας ώρες-ώρες τον παλιό καλό Ματίγια. Σαν έχει να δώσει κάτι ακόμα στον τελευταίο -εκτός απροόπτου- χρόνου του συμβολαίου του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα