Η χειρότερη βραδιά του, επιθετικά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ορθώς “φωνάζει” για τη διαιτησία του Δανού Κορχ και το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε στον Ολυμπιακό αβαντάζ δύο τερμάτων και σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι η μία πλευρά του νομίσματος για το χθεσινό ντέρμπι. Υπάρχει και η άλλη όμως… Εκείνη που αφορά την εικόνα των “κιτρινόμαυρων”, για την οποία δεν κρύφτηκε ούτε ο Άκης Μάντζιος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Χρειάστηκε να έρθει το 90ό λεπτό ώστε ο ΑΡΗΣ να πατήσει για πρώτη φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει, έστω και αν χρεώθηκε στον Κίνι ως αυτογκόλ.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χθεσινού ματς η ομάδα του Μάντζιου ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική επιθετικά, έχοντας ξεκάθαρο θέμα στην επιθετική ανάπτυξή της. Και αυτό δεν τη βοήθησε καθόλου να χτυπήσει στους χώρους του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μεγάλο πρόβλημα με το πρέσινγκη της ομάδας του Καρβαλιάλ.

Ένα οόκληρο 90λεπτο και μόνο μία τελική για τον ΑΡΗ, ο οποίος ήταν στη χειρότερη βραδιά του επιθετικά τη φετινή σεζόν. Ο Μορόν κινήθηκε πάλι σε ρηχά νερά, τα εξτρέμ δεν βοήθησαν αυτή τη φορά ενώ δεν πήρε πράγματα από την πίσω ζώνη και κυρίως το κέντρο του.

Το 0,66 xGoals είναι από τα χαμηλότερα του ΑΡΗ φέτος και ίσως το στατιστικό που απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ομάδας χθες.

Μια κατάσταση αρκετά παράδοξη για τον ανεβασμένο ΑΡΗ των προηγούμενων αγώνων, η οποία ήταν εν μέρει αποτέλεσμα απουσιών που είχε ο προπονητής και της ξεκάθαρης κόπωσης κάποιων παικτών. Μία κατάσταση την οποία η ομάδα θα πρέπει να… σβήσει άμεσα αφού υπάρχει το ματς Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου, στο οποίο θέλει να τελειώσει από αυτή την Τετάρτη με την πρόκριση στα ημιτελικά.

Προτεινόμενα Άρθρα