Η χρονιά του… κόντρα ρόλου για Μοντόγια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μάρτιν Μοντόγια θα θυμάται σίγουρα την πρώτη του χρονιά στον ΑΡΗ, παρά τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.

Αυτό το συμπέρασμα έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο που ξεκίνησε αλλά  κυρίως με τον τρόπο. που εξελίχθηκε για τον ίδιο, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που για τον ίδιο αποτελούσε απλά μία εξαίρεση στο πέρασμα των χρόνων.

Ο πολύπειρος μπακ αφίχθη στη Θεσσαλονίκη μερικές ώρες πριν τον πρώτο αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου και με… μισή προπόνηση αγωνίστηκε κόντρα στους Ουκρανούς, κερδίζοντας μάλιστα τις εντυπώσεις.

Η Ευρώπη τελείωσε άδοξα για τον ΑΡΗ και ο άλλοτε άσσος της Μπαρτσελόνα είχε να διαχειριστεί τον ανταγωνισμό με τον Μόουζες Οντουμπάζιο για τη θέση του δεξιού μπακ. Οι ανάγκες όμως άλλαξαν τα δεδομένα.

Η κατάσταση του Ματαρίτα ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο να… μεταθέσει τον Μοντόγια στο αριστερό άκρο της άμυνας για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ένας ρόλος που τον ανέλαβε στο παρελθόν αλλά μονάχα για λόγους ανάγκης.

Πριν τον ΑΡΗ ο Μοντόγια είχε παίξει συνολικά 27 ματς ως αριστερό μπακ. Με το φινάλε της περσινής σεζόν, ο Ιβηρας αμυντικός συμπλήρωσε 21 συμμετοχές ως αριστερός μπακ. Δηλαδή σχεδόν τον αριθμό που είχε για πάνω από δέκα χρόνια στην καριέρα του.

Ο Μοντόγια έκανε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτές τις 21 συμμετοχές, “σβήνοντας” παίκτες όπως οι Ελίανσον,. Ζίβκοβιτς και Ντεσπότοφ… Ποτέ όμως δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα επιθετικά αγωνιζόμενος με ανάποδο πόδι. Ένα στοιχείο που στέρησε από τον ΑΡΗ πράγματα σε μία αριστερή πλευρά που είχε ήδη θέματα λόγω εξτρέμ.

Με δεδομένο ότι η ομάδα θα ενισχυθεί στα αριστερά, ο Μοντόγια τη νέα σεζόν επιστρέφει στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις και μαζί με τον Οντουμπάζιο θα διεκδικήσουν τη θέση του δεξιού μπακ, έχοντας την ευκαιρία να αξιολογηθεί και πολύ πιο δίκαια.

Προτεινόμενα Άρθρα