Ιτούρμπε: Η… επανεμφάνιση και ο ρόλος στον άξονα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χερμάν Μπούργος δεν κρατάει κάποιο μαγικό ραβδί, ώστε να αλλάξει ριζικά πολλά πράγματα μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως, το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με την επανεμφάνιση του Χουάν Ιτούρμπε.

Ο Παραγουανός ήταν η έκπληξη της ενδεκάδας που ξεκίνησε χθες και σχεδόν εξ ολοκλήρου καταρτίστηκε από τον Τό΄λη Τερζή, αφού ο Μπούργος καλά-καλά δεν έκανε ακόμα κανονική προπόνηση.

Ολοι οι παίκτες του ΑΡΗ ήταν σε καλή μέρα, με τη διαφορά όμως ότι ο Ιτούρμπε ανήκει στην κατηγορία εκείνων των λίγων -αριθμητικά- που έδωσε το κάτι παραπάνω. Οχι όμως στον ρόλο που τον έχουμε συνηθίσει ή εκείνον που είχε στη φάση του ακυρωθέντος πέναλτι.

Εκείνη η στιγμή του, ήταν από τις ελάχιστες ενέργειές του στο μισό του αντιπάλου από τους πλάγιους διαδρόμους. Μπόρει να ξεκίνησε θεωρητικά το ματς ως winger, αλλά το heat map του δείχνει ότι το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα το… πέρασε στον άξονα.

Ηταν ξεκάθαρο ότι ο 28χρονος είχε την εντολή να κλείνει εσωτερικά και ήταν καθοριστικός στην κυκλοφορία ανάμεσα στις γραμμές του Ατρομήτου και τη γρήγορη μετάβαση της μπάλας, έχοντας τις περισσότερες πάσες μετά από τον Λούκας Σάσα.

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνονται και στο γκολ που πέτυχε, κάνοντας κίνηση από τον άξονα και αξιοποιώντας την πολύ καλή κάθετη του Μπερτόγλιο, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Προτεινόμενα Άρθρα