“Καμπάνες” σε Γιουβέντους, Νάπολι και στελέχη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

από AllAboutARIS

Η δίκη της για την υπόθεση «Plusvalenze», το νέο σκάνδαλο που ταλανίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο και αφορά σε υποθέσεις όπου ομάδες και στελέχη τους έβαζαν «καπέλα» σε μεταγραφές και πωλήσεις, άρχισε σήμερα.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμα σε μια σειρά από άτομα που «πείραζαν» τους ισολογισμούς εμφανίζοντας περισσότερα χρήματα στα deals των συλλόγων.

Για τη Γιουβέντους που εμφανίζεται πιο… μπλεγμένη από όλες τις ομάδες, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να της επιβληθεί πρόστιμο 800.000 ευρώ, ενώ εισηγήθηκε επίσης για τον άλλοτε εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας και πλέον της Τότεναμ, Φάμπιο Παρατίτσι, φυλάκιση 16 μηνών και 10 ημερών με αναστολή, για τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι 12 μηνών και για τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Πάβελ Νέντβεντ 8 μηνών.

Για τη Νάπολι, η εισήγηση ήταν για 11 μήνες και 5 μέρες φυλάκιση στον πρόεδρο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ενώ μικρότερες ποινές ζήτησε για τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, με τη Νάπολι να απειλείται με πρόστιμο 329.000 ευρώ.

Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται έντεκα ομάδες, πέντε εκ των οποιών από τη Serie A, καθώς εκτός από Γιουβέντους και Νάπολι είναι επίσης η Σαμπντόρια, η Έμπολι και η Τζένοα. Η δίκη θα συνεχιστεί ως το τέλος της εβδομάδας και οι αποφάσεις αναμένονται μετά το Πάσχα.

Προτεινόμενα Άρθρα