Κλείδωσε η πώληση της Έβερτον

από AllAboutARIS

Η Έβερτον βρίσκεται πια ένα βήμα πριν την αλλαγή ιδιοκτησίας. Μετά από μήνες αναμονής για το πράσινο φως από την Premier League Λιγκ για τη συμφωνία μεταξύ του Φαρχάντ Μοσίρι και της 777 Partners, μιας πολυσυλλογικής εταιρείας που ελέγχει επίσης τη Τζένοα, φαίνεται να έφτασε ένα σημείο καμπής.

Στην Αγγλία περιμένουν σε μερικές ώρες την ανακοίνωση της μεταγραφής του συλλόγου της Λίβερπουλ στον όμιλο Friedkin, που ελέγχει τη Ρόμα. Η αμερικανική οικογένεια βρίσκεται ένα βήμα πριν την επισημοποίηση της αγοράς του 45% του πλειοψηφικού πακέτου στα χέρια του Μοσίρι, ο οποίος κατέχει πλέον το 94% του συλλόγου μέσω της Blue Heaven Holdings Limited, έναντι περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατομμύρια θα εκτραπούν για την κάλυψη των χρεών που έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος.

Ως εκ τούτου, οι Φρίντκινς φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τον ανταγωνισμό από τον λιβανικής καταγωγής επιχειρηματία Βάτσε Μανουκιάν, επικεφαλής μιας ομάδας επενδυτών που περιλάμβανε και μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Τις τελευταίες ώρες ο Μανουκιάν παραδέχτηκε την ήττα, αφήνοντας ουσιαστικά το γήπεδο ανοιχτό στον Νταν Φρίντκιν.

Προτεινόμενα Άρθρα