“Λίφτινγκ” στα αριστερά, ερωτηματικά στο κέντρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο χρόνος μεταξύ Βόλου και Παναθηναϊκού είναι ελάχιστος για τον ΑΡΗ και σίγουρα όχι… βολικός για τον Ακη Μάντζιο ώστε να δοκιμάσει πράγματα.

Για αυτό άλλωστε ο έμπειρος τεχνικός είχε αυτό το ματς στο πίσω μέρος του μυαλού του από την προηγούμενη εβδομάδα και η διαχείρισή του… κούμπωσε σε εκείνη του αγώνα με τον Βόλο.

Ο τρόπος που εξελίχθηκε το προχθεσινό παιχνίδι βοήθησε τον προπονητή του ΑΡΗ να μοιράσει ανάσες σε κάποιους παίκτες, έχοντας εξ αρχής στο πλάνο του να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές παρά μόνο τις αναγκαίες.

Το πρώτο σίγουρο είναι το… λίφτινγκ  στην αριστερή πλευρά. Ο Μοντόγια αναμένεται να επανέλθει στην αποστολή και σε ρόλο αριστερού μπακ. Μπροστά στα εξτρέμ ο Σαβέριο είναι τιμωρημένος και Σαμόρα με την προχθεσινή του εμφάνιση αύξησε τις πιθανότητές του να πάρει φανέλα βασικού.

Στις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει κάτι, όπως το ίδιο ισχύει και στην επίθεση. Το βασικό ερωτηματικό υπάρχει πάλι στο χώρο του κέντρου, όπου ο Μάντζιος θα περιμένει μέχρι αύριο να δει την κατάσταση του Βέλεθ και αν πρέπει περισσότερο να πάρει ανάσες. Εάν ο Ισπανός δεν ξεκινήσει τότε ο Ζουλ είναι πιθανό να πάρει τη θέση του.

Το κέντρο αναμένεται να κρίνει πολλά, σε μία φάση που και ο Παναθηναϊκός έχει ξανά τον Πέρεθ ενώ επέτρεψε και ο Τσέριν. Για αυτό και ο Μάντζιος καλείται να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση, έχοντας την ευτυχία να διαθέτει πλέον πλειάδα επιλογών για να διαλέξει.

Προτεινόμενα Άρθρα