Μάρκο Στάμενιτς, η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού

από AllAboutARIS

Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι ο Μάρκο Στάμενιτς. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 22χρονου μέσου, ο οποίος την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα.

Παράλληλα με τον Ολυμπιακό, η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Στάμενιτς από την σερβική ομάδα (για ένα ποσό πάνω από 5.000.000 ευρώ) και τον δανεισμό του στους ερυθρόλευκους για την σεζόν 2024/25. Με την Νότιγχαμ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο.Ο διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία μέσος έχει διπλό διαβατήριο καθώς αγωνίζεται με την Εθνική της Νέας Ζηλανδίας αλλά είναι κάτοχος και Σερβικού διαβατήριου.

Ο Στάμενιτς έχει ξεκινήσει την καριέρα του από ομάδες της Νέας Ζηλανδίας πριν πάρει μεταγραφή τον Σεπτέμβριο του 2020 για την Κ19 της Κοπεγχάγης. Από εκεί πήγε στη Χόγκε πριν επιστρέψει στην πρώτη ομάδα της Κοπεγχάγης.

Από την οποία έφυγε το καλοκαίρι του 2023 για τον Ερυθρό Αστέρα με τον Στάμενιτς να κάνει μια εξαιρετική σεζόν φέτος με 35 εμφανίσεις, δύο γκολ και μια ασίστ.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μέσου, Μάρκο Στάμενιτς. Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 2002, στο Wellington, με καταγωγή από τη Σερβία, είναι 15 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Αφού εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία Olé, αγωνίστηκε στις Western Suburbs και Team Wellington του τόπου του, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2020 πήρε μεταγραφή στην Copenhagen. Με την ομάδα της Δανίας έκανε 23 συμμετοχές αγωνιζόμενος και στο Champions League, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 2022-2023. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 παραχωρήθηκε στη Køge με τη μορφή δανεισμού (23 συμμετοχές, δύο γκολ).Τον Φεβρουάριο του 2023 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα, με τη φανέλα του οποίου έκανε 35 συμμετοχές (οι τέσσερις στο Champions League), πέτυχε δύο γκολ και κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Μάρκο, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό!”.

Προτεινόμενα Άρθρα