«Μήπως η Εθνική είναι αρκετά… αλβανοποιημένη;»: Αναστάτωση στην συνέντευξη Τύπου της Ελβετίας

από AllAboutARIS

«Φωτιά» έβαλε δημοσιογράφος σε συνέντευξη Τύπου της Ελβετίας έβαλε με, τουλάχιστον, προκλητική ερώτησή του.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (7/6), ο Μουράτ Γιακίν ρωτήθηκε για τους αρκετούς παίκτες αλβανικής καταγωγής που αγωνίζονται στην εθνική.«Μήπως η εθνική ομάδα της Ελβετίας έχει… αλβανοποιηθεί αρκετά;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του «Studio 404».

Όπως είναι λογικό προκλήθηκε αναστάτωση, με τον Γιακίν να κοιτάζει αμήχανα τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, Αντριάν Άρνολντ. «Πώς… Πώς ακριβώς το εξηγείς αυτό;» ρώτησε τον δημοσιογράφο.
Για να πάρει τον λόγο τον ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, απαντώντας αρχικά χιουμοριστικά και εν συνεχεία με τρόπο… αποστομωτικό.

«Θα μπορούσαμε να κηρύξουμε τα αλβανικά ως 5η γλώσσα της χώρας μας (Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες)
Δεν κάνω διαχωρισμούς. Έχω μεγαλώσει με φίλους από άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στην εθνική μας ομάδα πολλούς ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο. Με διαφορετική κουλτούρα από τη ελβετική. Δεν χρειάζεται να κάνω διαχωρισμούς».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος «δικαιολογήθηκε» με το ότι η ερώτησή του είχε να κάνει με το μαχητικό πνεύμα της εθνικής Ελβετίας, τομέας που όπως… εξήγησε συμβάλουν οι παίκτες αλβανικής καταγωγής.
Να σημειωθεί, δε, ότι οι υπεύθυνοι του Μέσου στο οποίο εργάζεται ο εν λόγω δημοσιογράφος διαχώρισαν τη θέση τους τονίζοντας όχι μόνο πως δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα, αλλά και ότι δεν γνώριζαν καν για την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου.

Προτεινόμενα Άρθρα