Μία επιστροφή… ποδοσφαιρικού ρομαντισμού

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το καλοκαίρι του 2022 ΑΡΗΣ και Γιώργος Δεληζήσης ακολουθούσαν χωριστούς δρόμους μετά από πέντε χρόνια…

Η αποχώρηση του 34χρονου, τότε, κεντρικού αμυντικού ήταν ανάμεσα στις πολλές λανθασμένες αποφάσεις του Χερμάν Μπούργος και ειδικά με παίκτες-προσωπικότητες των αποδυτηρίων, όπως ο Σάσα και ο Γκάμα επίσης…

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήθελε να διατηρήσει ειδικά τον “Δέλη” στα αποδυτήρια και είχε κάνει πολλές κουβέντες τότε με τον Αργεντινό τεχνικό, ο οποίος ήταν ανένδοτος.

Μία αποχώρηση που δεν ήθελε καμία από τις δύο πλευρές, γνωρίζοντας όμως αμφότερες ότι θα ήταν προσωρινή.

“Οταν μιλήσαμε με τον κ. Καρυπίδη, του είπα ότι θέλω να κλείσω την καριέρα μου στο Βικελίδης. Πάω στο Βόλο και του χρόνου επιστρέφω. Θέλω μόνο πέντε λεπτά στο Βικελίδης και μετά κλείνω την καριέρα μου. Και μου απάντησε ότι του χρόνου θα είμαι ξανά εδώ”, δήλωσε ο Δεληζήσης στο AllAboutARIS τον Αύγουστο του 2022. Και εν τέλει έτσι έγινε…

Ένα τηλεφώνημα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ήταν αρκετό. “Έλα αύριο να υπογράψεις”... Ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε όροι από την πλευρά του Δεληζήση για τον οποίο τα λεφτά δεν ήταν ποτέ το θέμα.

Ηταν η κορύφωση ενός φλερτ που κρατούσε από πέρυσι ακόμα και κορυφώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, με τον Καρυπίδη να επαναφέρει στην ομάδα τον φυσικό αρχηγό της τα προηγούμενα χρόνια και παράλληλα να βλέπει μακριά. Δηλαδή την επόμενη χρονιά και την αξιοποίηση ενός ανθρώπου που γνωρίζει τον ΑΡΗ όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια. Έναν άνθρωπο που ήρθε σε δύσκολες εποχές, αγάπησε την ομάδα και έβαλε ένα… γερό λιθαράκι στην επιστροφή της στην 1η κατηγορία όπως και την εκ νέου καθιέρωσή της σε αυτή.

Ο Δεληζήσης είναι μία… δυνατή προσωπικότητα στη σύγχρονη ιστορία του ΑΡΗ. Και ειδικά σε Έλληνες αυτό σπανίζει. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει επειδή δεν “κουβαλάει” το σούπερ βιογραφικό, δεν είναι ξένος ή μπορεί να έχουν άλλους λόγους.

Είναι όμως από τους λίγους που κατάφερε να βάλει δίπλα στο όνομά του τη λέξη “αρχηγός”, ακόμα και όταν δεν φορούσε το περιβραχιόνιο.

Η πρώτη δουλειά του Δεληζήση είναι τα αποδυτήρια. Τόσο φέτος αλλά και του χρόνου που θα έχει “κρεμάσει” τα παπούτσια του. Εάν μπορέσει να προσφέρει και αγωνιστικά φέτος, θα είναι ένα πολύ καλό bonus για τον ίδιο και την ομάδα. Το θέμα είναι όμως ότι σε μία εποχή όπου ο ποδοσφαιρικός ρομαντισμός τείνει να εκλείψει γενικότερα και ειδικά στον ΑΡΗ, ο Καρυπίδης αποφάσισε με αυτόν ακριβώς τον ρομαντισμό και διόρθωσε ένα από τα λάθη της προπέρσινης σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα