Μία πολυτέλεια που δεν υπάρχει…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρόβλημα του ΑΡΗ στην επίθεση είναι μόνιμο πλέον και έγινε ακόμα πιο έντονο μετά την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος.

Πριν από αυτήν υπήρχε ως σημείο αναφοράς ο Λορέν Μορόν και μάλιστα με σταθερότητα στο σκοράρισμα. Πέντε γκολ συν μία ασίστ που δημιουργούν μία μεγάλη επίδραση στην απόδοση της ομάδας στο τελευταίο τρίτο και η οποία εμφανέστατα λείπει από αυτήν στα τελευταία παιχνίδια.

Αμέσως μετά η κουβέντα θα μπορούσε να πάρει στον δεύτερο σκόρερ της ομάδας, δηλαδή τον Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος έχει προσφέρει τέσσερα γκολ από την πίσω ζώνη, είναι επιδραστικός αλλά δεν είναι κάτι που περιμένεις ή απαιτείς από έναν κεντρικό αμυντικό σε τέτοιο βαθμό. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με την περίπτωση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, που… κολλάει περισσότερο δίπλα σε εκείνη του Λορέν Μορόν.

Είναι οι δύο παίκτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι του ΑΡΗ μετά από δέκα αγωνιστικές, με κανέναν άλλον να μην φτάνει στα δικά τους επίπεδα. Ούτε ο Νταρίντα, ούτε ο Κάρλσον που είναι οι πιο… βιτρινάτοι παίκτες της μεσοεπθετικής γραμμής των “κιτρινόμαυρων”.

Τα καταλυτικά νούμερα

Ο Λορέν Μορόν έχει μείνει ακόμα στα πέντε γκολ και στη μία ασίστ που είχε μέχρι την Κηφισιά. Δηλαδή μία άμεση συμμετοχή στα έξι από τα 14 γκολ της ομάδας. Σχεδόν τα μισά.

Ο Σουλεϊμάνοφ έχει ένα γκολ και ακόμα δύο ασίστ, με τρία ματς λιγότερα από τον Μορόν και σχεδόν τα μισά λεπτά (473 ο Ρώσος και 878 ο Ισπανός). Συν τις 15 key passes στο πρωτάθλημα φτάνοντας σε αυτό το νούμερο πιο γρήγορα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Οταν συνδυάζονται μαζί συγκεντρώνουν τα οκτώ από τα 14 γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα, δηλαδή κάτι παραπάνω από τα μισά. Δείγμα και του πόσο καταλυτικοί είναι στην καλή τους μέρα και πόσο πληγώνει τον ΑΡΗ η αποχή τους από τα νούμερα.

Δεν κάνουν νούμερα, ζορίζεται ο ΑΡΗΣ

Κόντρα στον Ατρόμητο οι επιδόσεις τους κινήθηκαν μακριά από τα στάνταρ που έχουν θέσει, κάτι που έπαιξε τον ρόλο του για την εικόνα της ομάδας και το τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδειγμα.

Ολυμπιακός, Λαμία, ΠΑΟΚ είναι επίσης παρόμοιες περιπτώσεις, με μοναδικές εξαιρέσεις την ισοπαλία με την Κηφισιά που συνδυάστηκαν για το 1-0 και την ήττα από τον ΟΦΗ που ο Μορόν βρήκε δίχτυα αλλά δεν ήταν αρκετό.

Μία πολυτέλεια που δεν υπάρχει… 

Αμφότεροι ήταν διαθέσιμοι, βασικοί αλλά ανούσιοι κόντρα στον Ατρόμητο. Ολοι δικαιούνται μία μέτρια έως κακή μέρα, μόνο που στη δική τους περίπτωση αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει.

Οσο δεν βγαίνει κάποιος άλλος μπροστά στις θέσεις τους ή από τον χώρο του κέντρου, είναι οι δύο στυλοβάτες της επίθεσης του ΑΡΗ. Ένα βάρος και μία ευθύνη που θα κουβαλούν μέχρι να αλλάξει κάτι με άλλα πρόσωπα ή την συνολική λειτουργία της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα