Μπαπέ: «Είναι η πρώτη μου διοργάνωση ως αρχηγός, θέλω να κερδίσω»

από AllAboutARIS

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην τροπαιοθήκη του Κιλιάν Μπαπέ θα παρατηρήσει ελάχιστες «ελλείψεις». Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Νικητής του Nations League. Πολλαπλά πρωταθλήματα Γαλλίας, είναι κάποιες από τις διακρίσεις στο βιογραφικό του. Όμως ο Γάλλος αστέρας παραδέχεται ότι μένουν πολλά ακόμα να κατακτήσει.

Σε επίπεδο συλλόγων, ένας παρθενικός τίτλος Champions League είναι η κραυγαλέα, βασανιστική παράλειψη. Σε ατομικό επίπεδο, το… στολίδι του στέμματος που είναι η Χρυσή Μπάλα του έχει διαφύγει μέχρι στιγμής. Τι γίνεται λοιπόν σε διεθνές επίπεδο; Καθώς προετοιμάζεται για την τέταρτη μεγάλη του διοργάνωση με τη Γαλλία, η απάντηση είναι αφοπλιστική.

«Θέλω να κερδίσω το Euro. Πρέπει να είμαι ειλικρινής», είπε ο Μπαπέ σε συνέντευξή του στο CNN Sport. «Κέρδισα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κέρδισα το Nations League. Είναι το μόνο που μου λείπει με την εθνική ομάδα. Θέλω πραγματικά να το κερδίσω. Το πρώτο μου τουρνουά ως αρχηγός, επομένως είναι πολύ σημαντικό για μένα και είναι πάντα σημαντικό για τη χώρα και θέλουμε να είναι περήφανοι για εμάς. [Είναι] άλλη μια ευκαιρία να γράψω την ιστορία της χώρας μου».

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της Γαλλίας είναι η Γαλλία»
Οι Les Bleus συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε γερμανικό έδαφος. Η ταμπέλα των φαβορί βασίζεται όχι μόνο στην πρόσφατη επιτυχία στην παγκόσμια σκηνή (δευτεραθλητές κόσμου στο Μουντιάλ του Κατάρ), αλλά και σε μια ομάδα που διαθέτει σχεδόν αμέτρητο βάθος ρόστερ και ταλέντο. «Έχουμε τρεις ομάδες, τρεις ομάδες. Μπορούμε να βάλουμε οποιονδήποτε παίκτη και η ομάδα θα εξακολουθεί να δείχνει δυνατή», είπε ο Γάλλος δευτεραθλητής του Euro 2016, Πατρίς Εβρά, επίσης στο CNN Sport στα πρόσφατα βραβεία Laureus World Sports Awards στη Μαδρίτη της Ισπανίας. «Ο μεγαλύτερος εχθρός για τη Γαλλία είναι η Γαλλία. Αυτή είναι η αλήθεια γιατί, μερικές φορές, παρασυρόμαστε. Μπορούμε να είμαστε πολύ αλαζονικοί και να μην σεβόμαστε τον αντίπαλο».

Ο Μπαπέ, πλέον αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει αυταπάτες για το έργο που έχει μπροστά του, επιμένοντας ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τη δουλειά της ένα παιχνίδι κάθε φορά. «Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις το Euro γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές», είπε. «Μπορούμε να δούμε την ομάδα που έχουμε… Είναι σαν κάτι τρελό! Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα γιατί θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Η Γαλλία ξεκινά την εκστρατεία εναντίον της Αυστρίας στο Ντίσελντορφ στις 17 Ιουνίου. Ωστόσο, το ιστορικό των «Les Bleus» στο τουρνουά από την κατάκτησή τους απέχει πολύ από το να είναι κολακευτικό. Ο Ντεσάν δεν έχει ακόμη γευτεί τη δόξα του Euro, με το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας υπό τη θητεία του να είναι δευτεραθλητές το 2016 στην έδρα τους.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Γαλλία αποκλείστηκε από τη διοργάνωση στους «16» από την Ελβετία στα πέναλτι με τον Μπαπέ να χάνει το καθοριστικό.Τώρα οι προσδοκίες για το τουρνουά της Γερμανίας είναι αυξημένες (και οι απαιτήσεις το ίδιο) από μία ομάδα που πριν από έξι χρόνια, έφτασε στην κουρφή του κόσμου στο Μουντιάλ στη Ρωσία, έφτασε στον τελικό του Κατάρ πριν από λιγότερο από δύο χρόνια κι ηττήθηκε παρά το χατ- τρικ του Κιλιάν.

«Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Φυσικά, πληγωθήκαμε, που είδαμε ότι είσαι κοντά σε κάτι…Κάτι καταπληκτικό. Κάτι ιστορικό. Όλοι λάτρεψαν το παιχνίδι εκτός από εμάς. Δεν μας άρεσε αυτό, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Τώρα, όταν παρακολουθώ το βίντεο του αγώνα, παρακολουθώ με χαμόγελο γιατί είναι μέρος της ιστορίας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αν πάμε ξανά στον τελικό».

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες να δείξουμε ότι το Παρίσι είναι η πόλη του αθλητισμού»
Η προοπτική να εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πατρίδα του, το Παρίσι, παραμένει μια δελεαστική πιθανότητα – αυτό παρά το γεγονός ότι ο Παριζιάνος έμεινε εκτός της προσωρινής προκριματικής αποστολής του προπονητή Τιερί Ανρί για τους Αγώνες. «Δεν κλείνω την πόρτα στην ελπίδα. δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πρέπει όμως να παρουσιάσω μια ρεαλιστική λίστα. Η λίστα είναι ανοιχτή σε όλους», είπε πρόσφατα στους δημοσιογράφους ο θρυλικός Γάλλος επιθετικός και νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 σε συνέντευξη Τύπου.

«Φυσικά, σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι φυσιολογικό. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν εξαρτάται από εμένα […] Δεν θέλω να έχω τη διάθεση ότι αναγκάζω τους πάντες να κάνουν το δικό μου», σχολίασε από πλευράς του ο 25χρονος επιθετικός. «Καταλαβαίνω κάθε θέση. Όταν παίρνετε μια απόφαση, πρέπει να σκεφτείτε τη θέση του καθενός και να κατανοήσετε τη θέση του καθενός. Δέχομαι τα πάντα. Θέλω να είμαι χαρούμενος. Αν πάω, θα είμαι χαρούμενος. Αν μείνω, θα είμαι ευτυχισμένος ούτως ή άλλως», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη ελπίδα του, ωστόσο, είναι το Παρίσι να κάνει μια παράσταση που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη και να επιδείξει τη μοναδικότητα, την ποικιλομορφία και την αθλητική και πολιτιστική του υπεροχή στον κόσμο που παρακολουθεί. «Ελπίζω ότι όλοι θα δουν ότι το Παρίσι είναι η πόλη του αθλητισμού και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα καλά για να δεχθούμε όλο τον κόσμο και να μοιραστούμε κάτι εκπληκτικό», είπε χαμογελώντας. «Αν είμαι εδώ ή όχι, αυτό δεν είναι σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε την καλύτερη εικόνα της χώρας μας. Ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τους πάντες στο Παρίσι, να το απολαύσουμε και να παλέψουμε για τα χρυσά μετάλλια σε κάθε άθλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα