Μπαρτσελόνα: Έβδομη σε μισθούς στη La Liga!

από AllAboutARIS

Η εποχή των «παχιών αγελάδων» στην Μπαρτσελόνα, ανήκει στο παρελθόν και κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με βεβαιότητα, για πόσο χρονικό διάστημα, θα συνεχισθεί η οικονομική δυσπραγία στους Καταλανούς.

Τα προηγούμενα χρόνια οι «μπλαουγκράνα» και η Ρεάλ Μαδρίτης, κρατούσαν τις πρώτες δύο θέσεις -και μακράν των υπολοίπων- στο μισθολογικό κόστος, όσον αφορά, τόσο στις ομάδες της La Liga, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Όπως η σχετική νομοθεσία στην Ισπανία, που καθορίζει το ανώτατο όριο μισθολογικού κόστους, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα κάθε συλλόγου, άλλαξε αυτήν την εικόνα, αναφορικά με τον ιστορικό σύλλογο.

Όπως αποκάλυψε η ραδιοφωνική εκπομπή «El Partizado de Cope», η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μόλις στην 7η (!) θέση, επιτρεπόμενου μισθολογικού κόστους, με 97 εκατομμύρια ευρώ. Και κάπως έτσι, ίσως να εξηγείται και η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, πριν από μερικές εβδομάδες από την ομάδα της Καταλονίας.

Ενδεικτικό της εντυπωσιακής μείωσης που υπέστη η Μπαρτσελόνα, είναι το γεγονός, ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, έχει επταπλάσια (!) δυνατότητα μισθοδοσίας και συγκεκριμένα, ύψους 739 εκατομμυρίων ευρώ, αν και οι «μερένχες» δεν έχουν φθάσει σε αυτό το ποσό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Προτεινόμενα Άρθρα