Νταρίντα: Ένας γύρος που θέλει να ξεχάσει…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιοί ήταν οι λόγοι της μέχρι τώρα πορείας του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα; Αρκετοί…

Υπάρχει μία σειρά από πράγματα που επηρέασαν τα πεπραγμένα της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν, που ξεκινούν από το περασμένο καλοκαίρι και καταλήγουν ακόμα και στην απόδοση κάποιων παικτών-κλειδιά, όπως ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο Τσέχος ήταν βαρόμετρο στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν για τον ΑΡΗ. Στον 2ο γύρο της περιόδου 2022-23 είχε 3 γκολ και 3 ασίστ ερχόμενος από τη Χέρτα Βερολίνου, συν την περαιτέρω προσφορά του που δεν αποτυπώνεται στα νούμερα.

Φέτος ο έμπειρος μέσος μετράει 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μετά βίας έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, συν μία εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια που δεν παραπέμπει στον παίκτη που ήρθε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν είναι ότι δεν τρέχει ή ότι έχει ξεμείνει από δυνάμεις… Τα κάνει τα χλιόμετρά του κάθε Κυριακή αλλά η αποτελεσματικότητά του μέσα στο παιχνίδι είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Είναι μία κατάσταση την οποία αναγνωρίζει και ο ίδιος. Ξέρει ότι δεν παίζει στα επίπεδα που μπορεί και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αλλάξει. Οπως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του Άκη Μάντζιου, ο οποίος ποντάρει πολλά στον Τσέχο.

Το κακό με τον Νταρίντα είναι ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μερικές ανάσες. Να κάτσει δηλαδή λίγο στον πάγκο και να αποφορτιστεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η κατάσταση στον άξονα κάνει απαγορευτική οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Μόλις τις τελευταίες μέρες άλλωστε ο Μάντζιος είδε τις επιλογές του να αυξάνονται κάπως, αλλά και πάλι δεν μπορεί να αφήσει τον Τσέχο εκτός…

Ο Νταρίντα θέλει σίγουρα να ξεχάσει τον 1ο γύρο και να εμφανίσει μία άλλη εικόνα στο δεύτερο μισό της σεζόν, θυμίζοντας ξανά τον παίκτη που ήρθε πέρσι από τη Γερμανία και σε τέσσερις μήνες κέρδισε τον τίτλο του MVP μίας ολόκληρης σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα