Οι δύο θέσεις που… γυρίζουν στο μυαλό του Μάντζιου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο τελικός του Βόλου είναι όλο και πιο κοντά, με τον ΑΡΗ να φουλάρει πλέον για το μεγάλο ματς του Σαββάτου και τις επιλογές του Άκη Μάντζιου να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο τεχνικός του ΑΡΗ καλείται να πάρει τις πιο σημαντικές αποφάσεις του φέτος, για μία ενδεκάδα που λίγο-πολύ είναι ξεκάθαρη αλλά όχι σε όλες τις θέσεις.

Ο Μάντζιος διαθέτει δεδομένες επιλογές στα 8/11 ή στα 9/11 του σχήματος που θα παρατάξει στο Πανθεσσαλικό. Υπάρχουν όμως σίγουρα δύο θέσεις που… γυρίζουν στο μυαλό του και αποτελούν έναν “πονοκέφαλο”-προίκα από όλους τους προηγούμενους μήνες.

Το ένα γνωστό σταθερό ερωτηματικό είναι αυτό του κέντρου όπου οι Νταρίντα και Ζουλ περιμένουν να μάθουν τον τρίτο παίκτη που θα τους πλαισιώσει. Εάν δηλαδή θα είναι ο Μάνου Γκαρθία που δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ λόγω τακτικής και γαστρεντερίτιδας, ή αν θα παραμείνει στην ενδεκάδα ο Βερστράτε. Μία απόφαση που θα κρίνει και την προσέγγιση του ΑΡΗ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δηλαδή μαζεμένα από την αρχή ή πιο επιθετικά και δημιουργικά με την παρουσία του Ισπανού.

Το άλλο ζήτημα κρατάει μήνες στον ΑΡΗ και αφορά τη θέση του αριστερού εξτρέμ όπου η ομάδα ποτέ δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά και ο Μάντζιος διαχειρίζεται όλους αυτούς τους μήνες 2-3 επιλογές. Σαβέριο, Σαμόρα και Παναγίδης δηλαδή, με τους δύο πρώτους να δίνουν “μάχη” για τη φανέλα του βασικού.

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο…  μακρινό σενάριο με τη χρησιμοποίηση του Φεράρι μπροστά από τον Μοντόγια, αλλά για την ώρα οι δυό τους ερίζουν. για τη θέση στα αριστερά και με τον Ισπανό να έχει προβάδισμα.

Προτεινόμενα Άρθρα