Οι μεταγραφικές εκκρεμότητες

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι και ο τελευταίος μήνας των μεταγραφών, που έχει πάντα να… δώσει κάτι για τις ομάδες.

Ο ΑΡΗΣ δεν αποτελεί εξαίρεση, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ανοικτά μέτωπα, ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα αλλά και εκείνες που μπορεί να προκύψουν μέχρι τα τέλη ντου Αυγούστου.

Στόπερ… χθες

Η ανάγκη για την προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού υπάρχει πριν καν ακόμα ο Γιάκουμπ Μπράμπετς μπει στα “πιτς” λόγω τραυματισμού και ειδικά μετά τον αποκλεισμό του Αηδόνη από τα πρώτα ευρωπαϊκά που έδειξε και την τωρινή στάση της ομάδας για τον ποδοσφαιριστή.

Ολες τις προηγούμενες μέρες έχουν περάσει πολλές περιπτώσεις στόπερ από τα μάτια των ανθρώπων της ομάδας, έχοντας ως στόχο να τελειώσουν με αυτό το μέτωπο μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα στο πλάνο της ομάδας υπάρχει η προσθήκη ενός ακόμα στόπερ, για την οποία ωστόσο ενδεχομένως να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω και να μην βιαστεί, περιμένοντας να δει τι έχει να… προσφέρει και ο Αύγουστος.

Το θέμα με το “6”

Εδώ ο ΑΡΗΣ πρέπει να αποφασίσει τί θέλει να κάνει κυρίως με τον Τζούρασεκ, τον οποίο για την ώρα ο προπονητής δεν δείχνει να έχει στο μυαλό του για το “6”, τουλάχιστον ως μονό χαφ σε 4-3-3. Ο Ζουλ… συμμάζεψε κάπως την κατάσταση και την έλλειψη επιλογών, ωστόσο εάν ο Κροάτης παραμείνει στον ρόλο του εσωτερικού μέσου τότε ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να βρει έναν ακόμα παίκτη για να πλαισιώσει τον Ζουλ, με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Νταμπό να ανοίγει χώρο στο μπάτζετ.

Το θέμα του φορ

Ο Μορόν ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού και πιθανότατα αυτό θα γίνει άμεσα. Από εκεί και πέρα υπάρχει η περίπτωση του Γκρέι ο οποίος παραμένει στο ρόστερ όσο ο ΑΡΗΣ δεν βρίσκει κάποια λύση με την περίπτωσή του.

Το ιδανικό σενάριο είναι ο Τζαμαϊκανός να βρει ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που θα δει ότι σταδιακά θα περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο. Παράλληλα πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία του ΑΡΗ στην Ευρώπη. Εάν οχ μπει στους ομίλους, τότε θα έχει την άνεση να πάρει έναν φορ ακόμα ασχέτως με τον Γκρέι.

Οι υπόλοιπες εκκρεμότητες

Ο ΑΡΗΣ θέλει υπό προϋποθέσεις να πάρει και έναν ακόμα τερματοφύλακα, κατά προτίμηση από την ελληνική αγορά. Παράλληλα άλλες τυχόν αποχωρήσεις μέσα στον Αύγουστο δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν κενά, με τον ΑΡΗ να έχει κάποιες στα υπόψιν και να τσεκάρει την αγορά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος.

 

Προτεινόμενα Άρθρα