Οι «πρωτάρηδες» σε ντέρμπι

από AllAboutARIS

Είθισται πριν από παιχνίδια, με τον χαρακτήρα του ντέρμπι, να γίνεται μία αναζήτηση σχετική με το ποιοι από τα μέλη μιας ομάδας, θα «ζήσουν» ένα τέτοιο ματς για πρώτη φορά. Ας δούμε τι ισχύει στον ΑΡΗ, ενόψει του σημερινού (4/1) αγώνα στην Τούμπα.

Καταρχάς είναι ο Άλαν Πάρντιου. Ο Άγγλος τεχνικός δεν ήταν στον πάγκο της ομάδας, στο ματς του πρώτου γύρου. Σε εκείνο, την τεχνική καθοδήγηση είχε ο Τόλης Τερζής, μιας και μερικές ημέρες νωρίτερα είχε απομακρυνθεί ο Χερμάν Μπούργος.

Όσο για παίκτες, σε αυτή την κατηγορία, σε πρώτη φάση, βρίσκονται οι Πίτερ Ετέμπο και Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο πρώτος δεν είχε καν αποκτηθεί όταν έγινε το παιχνίδι του α’ γύρου (4/9/2022). Ανακοινώθηκε στις 16/9/2022. Όσο για τον Νταρίντα, είναι χειμερινή μεταγραφή κι αναμένεται κι αυτός για πρώτη φορά να «ζήσει» ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τα ίδια με τον Ετέμπο, ισχύουν και για τον Έντουιν Ροντρίγκεζ, ο οποίος αποκτήθηκε μετά το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η κατηγορία των παικτών που ανήκαν στον ΑΡΗ όταν έγινε ο αγώνας στο Χαριλάου, αλλά δεν πήραν χρόνο συμμετοχής. Ο Οντουμπάζιο για παράδειγμα ήταν εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού. Ο Πίρσμαν έμεινε στον πάγκο. Αμφότεροι, πιθανότατα σήμερα θα παίξουν.

Ξεχωριστή κατηγορία είναι ο Νικολάς Ενκουλού. Στο ματς του πρώτου γύρου ήταν στον πάγκο και δεν έπαιξε, ενώ για σήμερα δεν υπολογίζεται, λόγω τραυματισμού.

Προτεινόμενα Άρθρα